Gemeente Zevenaar

Nu bekijken Nummer: 03.1534
1. Straatnaamwijziging van de Groessenseweg, gedeelte tussen de bocht bij de Hoevestraat en de gemeentegrens met Duiven. 2. Benoemen van de weg over het viaduct over de Betuwelijn.

De raad voor te stellen:
1. Het gedeelte van de Groessenseweg tussen de bocht bij de Hoevestraat en de gemeentegrens met Duiven bij de Hoevestraat te betrekken en dit voornemen aan de aanwonenden volgens bijgevoegde conceptbrief mede te delen.
2. Voor de weg over het viaduct over de Betuwelijn de straatnaam Groessenseweg vast te stellen.
Conform advies
Nummer: 02.5728
Gebruik eigen materieel op de weekmarkt.
Het gebruik van eigen materieel in principe toestaan mits de in de standplaatsvergunning toegewezen ruimte niet wordt overschreden en wordt voldaan aan de overige voorwaarden zoals in het advies genoemd. In toenemende mate verzoeken kooplieden gebruik te mogen maken van eigen materieel (verkoopwagen, aanhangwagen e.d.). Dit is thans slechts mogelijk op bepaalde gedeelten van de markt.

Nummer: 03.0269
ONDERWERP:
Advies bezwarencommissie inzake het bezwaar van de heren Bitter en Schoenmaker tegen het besluit van burgemeester en wethouders om vrijstelling te verlenen van het geldende bestemmingsplan voor de bouw van 200 woningen en bijbehorende voorzieningen. Bezwaarmakers niet-ontvankelijk verklaren conform het advies van de commissie.
Burgemeester en wethouders hebben ingevolge artikel 19 lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling verleend van het geldende bestemmingsplan voor de bouw van 200 woningen en bijbehorende voorzieningen voor de woonwijk Ooy. De heren Bitter en Schoenmakers hebben bezwaar gemaakt tegen dit vrijstellingsbesluit. De bezwaarschriftencommissie adviseert bezwaarmakers niet-ontvankelijk te verklaren, omdat bezwaarmakers op een afstand van meer dan 750 meter ten opzichte van het vrijstellingsgebied wonen en derhalve niet kunnen worden aangemerkt als belanghebbenden bij dit besluit. Nummer: 03.1222
Subsidie 2003 Jeugdgezondheidszorg.
Subsidie toekennen aan de Stichting Thuiszorg Midden Gelderland. Sinds 1 januari 2003 is de gemeente op basis van de Wet collectieve preventie volksgezondheid ook verantwoordelijk voor de preventieve zorg voor kinderen van 0 tot 4 jaar. De gemeente ontvangt hiervoor een bijdrage van het rijk. De Stichting Thuiszorg Midden Gelderland voert de jeugdgezondheidszorg uit (via het consultatiebureau) en heeft een subsidieaanvraag ingediend bij de gemeente.

Nummer: 03.1530
ONDERWERP:
Kredietaanvraag uitbreiding dierenweide Rosorum. ADVIES:
Instemmen met het uitbreidensplan voor de dierenweide en de raad verzoeken het gereserveerde krediet, groot 63.529,00 beschikbaar te stellen.
BESLUIT:
Als volgt besloten:
1. conform advies;
2. hekwerk op kosten van de gemeente 3 meter verplaatsen; 3. uitgangspunt is dat de oppervlakte voor de dierenweide gelijk is aan hetgeen eerder is afgesproken.

TOELICHTING:
Begraafplaats Rosorum wordt uitgebreid. De uitbreiding gaat ten koste van het huidige grondoppervlak van de dierenweide. In de Voorjaarsnota heeft de gemeenteraad 63.529,00 gereserveerd om de Stichting Kinderboerderij Zevenaar te compenseren.

Nummer: 03.1716
ONDERWERP:
Aangaan gemeenschappelijke regeling Bedrijfschap Arnhem Liemers. ADVIES:
Zie bijgevoegd raadsvoorstel. Voor de volledigheid dienen in het raadsvoorstel nog de bestuurders genoemd te worden. BESLUIT:
Als volgt besloten:
A Stukken op 1 april 2003 opnieuw aan college voorleggen na verwerking van de volgende punten:
1. raadsvoorstel en -besluit in lay-out gemeente Zevenaar; 2. raadsvoorstel, -besluit en regeling moeten met elkaar corresponderen voor wat betreft besluitvorming, positie van het KAN en mogelijkheid lidmaatschap raadsleden c.q. voorzitter van de raad;
3. in raadsvoorstel nadrukkelijk aandacht vragen voor de eerder door de gemeente aangedragen punten;
4. nadrukkelijk reeds nu vastleggen dat de gemeente Zevenaar geen planologische besluiten zal nemen als niet vooraf vaststaat dat een optimale ontsluiting van Hengelder II is verzekerd; 5. vooraf vast te leggen op welke wijze uittreden plaats kan vinden (in concept kan AB éénzijdig de voorwaarden bepalen); 6. voorstellen wethouder Van den Konink en burgemeester te benoemen tot lid van het AB en wethouder Klomp en wethouder Jansen tot plaatsvervangend lid.

B Stukken nazenden voor de commissievergadering. C Raadsleden en commissieleden complete set stukken toezenden.

Nummer: 3.1673
ONDERWERP:
Toekomstige samenwerking met de VVV Arnhem en Regio. ADVIES:
1. Verslag ter kennisgeving aannemen.
2. VVV Arnhem en Regio agenderen voor commissievergadering Grondgebied 14 mei a.s.

BESLUIT:
Als volgt besloten:
1. verslag wordt voor kennisgeving aangenomen; 2. bestuurlijk overleg plegen met Angerlo;
3. met commissie bespreken wat Zevenaar(/Angerlo) van de VVV verwachten;
4. eerst nadat verwachtingen duidelijk zijn directeur uitnodigen voor een commissievergadering.

Nummer: 03.1634
ONDERWERP:
Aanvraag lichte bouwvergunning voor een uitbouw aan de achtergevel van de woning op het perceel Zonegge 10-01 te Zevenaar. ADVIES:
Voorbijgaan aan de negatieve advisering van de welstandscommissie en de gevraagde bouwvergunning verlenen binnen de daarvoor geldende wettelijke termijn die op 26 maart a.s. afloopt. Conform advies
Burgemeester en wethouders achten het verantwoord in dit geval voorbij te gaan aan de negatieve advisering van de welstandscommissie omdat afwijken van welstandsadviezen sinds 1 januari 2003 volgens de Woningwet expliciet mogelijk is, de gemeenteraad in zijn vergadering van 18 december 2002 heeft uitgesproken dat licht-vergunningplichtige bouwwerken vanaf 1 april 2003 niet meer aan de welstandscommissie worden voorgelegd en er beleid in voorbereiding is op basis waarvan in beginsel op zeer korte termijn (de streefdatum was aanvankelijk 1 april a.s.) geen welstandseisen meer worden aan licht vergunningplichtige bouwwerken op achtererven van woningen. Nummer: 03.1665
Verantwoording sociaal budget 2002 sector Grondgebied. Voor kennisgeving aannemen.
Conform advies
Nummer: 03.1664
Besluitenlijst vergadering B&W van Zevenaar d.d. 18 en 19 maart 2003. Conform advies
Nummer: 03.1663
Nader advies verkeersregels landbouwverkeer.
Nadere informatie voor kennisgeving aannemen.
Als volgt besloten:
1. conform advies;
2. definitief verkeersbesluit en reactie van de provincie op de brief van 17 november 2002 alsmede informatie over verkeersregels m.b.t. landbouwverkeer voor kennisgeving aangenomen; 3. de raad informeren d.m.v. het ter inzage leggen van dit advies in de leesmap.
Het college heeft gevraagd om nadere informatie omtrent de regelgeving rond landbouwverkeer voor wat betreft afmetingen en uitsteeksels aan voertuig.