EXTRA Nieuwsbericht

vrijdag 28 maart 2003, 12.45 uur

Aangehouden man bekent doodslag van Alkmaarse vrouw

Alkmaar, vrijdag 28 maart 2003. Het onderzoek dat door de recherche van de politie in Alkmaar werd opgestart in verband met het aantreffen van een om het leven gebrachte vrouw in Alkmaar, heeft tot een verdachte geleid. De 25-jarige Alkmaarder die woensdagavond in Alkmaar werd aangehouden, heeft een bekentenis afgelegd. Hij zal in de loop van vandaag worden voorgeleid.

Woensdag 25 maart rond het middaguur werd het stoffelijk overschot van de vrouw door familie aangetroffen in haar woning aan de Terborchlaan. De vrouw was niet op haar werk verschenen waarna familieleden en kennis werden gesteld die vervolgens op onderzoek uitgingen. Uit onderzoek is komen vast te staan dat het slachtoffer in de vroege ochtenduren, vermoedelijk door messteken om het leven is gebracht. Een team van ongeveer 10 rechercheurs startten direct een buurtonderzoek onder de bewoners van de flat waar het slachtoffer woonde. De verklaring van één van hen, de latere verdachte, was aanleiding om hem later op de dag nog eens te horen in het bureau van politie. Tijdens dat verhoor werd duidelijk dat hij de verdachte was waarop hij is aangehouden. Kort daarna bekende de man de vrouw om het leven te hebben gebracht. Het motief van de verdachte is op dit moment nog niet bekend. Het slachtoffer en de verdachte kenden elkaar oppervlakkig maar hadden geen relatie met elkaar.

Naar aanleiding van het verhoor van de verdachten en het rechercheonderzoek werd in het water van het recreatiegebied Zandput aan de Laanenderweg in Alkmaar, het mes gevonden waarmee de verdachte het slachtoffer heeft gestoken. De verdachte zal in de loop van vandaag worden geleid voor de officier van justitie.