Gemeente Den Haag

2003-03-28: Gemeente Den Haag stemt in met tijdelijke lokalen voor scholen in Leidschenveen

---

Het College van Burgemeester en Wethouders in Den Haag heeft vandaag ingestemd met het voorstel om voor 1 augustus 2003 een tijdelijke vestiging voor scholen, kinderopvang en welzijnsvoorzieningen te plaatsen aan het Pijlkruidveld in Leidschenveen. Vooruitlopend op permanente huisvesting zullen deze voorzieningen hier maximaal vijf jaar lang een plek krijgen.

Het College is van oordeel dat het Pijlkruidveld de enig geschikte locatie is in Leidschenveen om deze voorzieningen te plaatsen. Tijdelijke lokalen bieden een oplossing voor het nijpend tekort aan lesruimte in de wijk. Het aantal leerlingen in Leidschenveen groeit zo hard dat de huidige capaciteit aan lokalen volstrekt onvoldoende is. Bij de bestaande schoolgebouwen zijn wegens ruimtegebrek al tijdelijke lokalen geplaatst, maar daarmee kan de huidige stroom leerlingen niet meer worden opgevangen. Het gevolg is het ontstaan van lange wachtlijsten, die voor het gemeentebestuur niet aanvaardbaar zijn. De gemeente komt met de tijdelijke voorzieningen ook tegemoet aan de grote vraag naar kinderopvang, waarvoor eveneens groeiende wachtlijsten bestaan.

De tijdelijke voorzieningen zijn bedoeld voor de Montessori basisschool Leidschenveen, het Veurscollege (voortgezet onderwijs), de Decentrale Welzijns Organisatie Haagse Hout en de Stichting Kindercentra Leidschenveen.
Voor omwonenden zijn in de afgelopen periode twee informatiebijeenkomsten en een hoorzitting georganiseerd. Daar zijn bedenkingen en bezwaren van omwonenden aan de orde geweest. Gezien de zeer dringende noodzaak van de voorzieningen en het maatschappelijk belang daarvan heeft het College van BenW besloten tot de tijdelijke voorzieningen aan het Pijlkruidveld. De omwonenden worden hierover schriftelijk geïnformeerd.

last update: 28-3-2003 12:28:00 ;pag.: 19319; auteur: 616;cat.: