Gemeente Winterswijk


27 maart 2003

INITIATIEFNEMERS STRANDBAD MOETEN PLANNEN VOOR 1 JUNI INDIENEN

De gemeente Winterswijk heeft alle initiatiefnemers, die interesse hebben getoond voor een alternatieve ontwikkeling van het Strandbad, uitgenodigd om informatie te geven. Doel is deze initiatiefnemers op gelijke wijze te informeren over randvoorwaarden die gelden voor de planontwikkeling. Van de partij is natuurlijk ook de Stichting Behoud Strandbad, die al actief betrokken is bij de toekomstplannen voor het bad. Het is de bedoeling dat alle plannen voor 1 juni 2003 worden ingediend, waarna College en Raad zich over de alternatieven kunnen buigen.

Het valt te verwachten dat deze plannen aan een aantal randvoorwaarden moeten voldoen. Die zouden kunnen liggen op het gebied van financiële onderbouwing, publieke toegankelijkheid en behoud van het monumentale karakter van het hoofdgebouw. De zwembadfunctie staat nog ter discussie, omdat nog niet duidelijk is of het water aan de gestelde eisen kan voldoen. De mogelijkheden voor het Strandbad zijn nog velerlei: al dan niet een zwemfunctie, al dan niet een gemeentelijke bijdrage, exploitatie door de gemeente dan wel door een derde partij.

Wethouder André Sletering: "Wij willen alle alternatieven zo zorgvuldig mogelijk naast elkaar zetten en kijken wat de mogelijkheden zijn. Wij stellen ons daarin heel open op en proberen op dit moment zo min mogelijk randvoorwaarden te creëren. Daar zal de Raad zich in een later stadium over moeten uitspreken. Zo hopen we tot een zo goed mogelijke oplossing te komen."

De gemeente wil een goede invulling vinden voor het Strandbad, dat sinds de zomer van 2001 gesloten is, omdat er niet meer kan worden gezwommen. Het doorzicht van het water bleek onvoldoende.