Gemeente Den Haag

2003-03-28: Platanen Monchyplein sieren Daal en Bergselaan


---

De 18 kolossale platanen die tot vorige week op de binnenplaats van het Burgemeester de Monchyplein stonden, sieren sinds vandaag (28 maart) de Daal en Bergselaan in Loosduinen. De platanen moesten verwijderd worden omdat het binnenplein van het Burgemeester de Monchyplein wordt ingericht met een vijver.

De bomen zijn ongeveer 35 jaar oud en wegen gemiddeld enkele tonnen per stuk. Omdat de bomen erg groot zijn en nog groter kunnen worden moest de nieuwe standplaats ruim genoeg zijn. Daarom is gekozen voor de middenberm van de Daal en Bergselaan. De bomen staan hier in het gras en kunnen volledig uitgroeien. Voor het vervoer per dieplader was het noodzakelijk de bomen te snoeien. Om zo snel mogelijk te herstellen worden de platanen extra verzorgd.

Wethouder Stolte stelt dan ook: "Wij zijn erg zuinig op ons Haagse groen, en als we zulke prachtexemplaren een nieuwe bestemming kunnen geven, dan hebben we het goed gedaan". De gemiddeld 11 meter hoge platanen sieren de Daal en Bergselaan en doen het imago van Den Haag, als groene woonstad aan zee, eer aan.