Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom (27/3)

Bergen op Zoom, donderdag 27 maart 2003

Inbraak in winkelpand

BERGEN OP ZOOM: Dinsdagnacht is uit een winkel aan de Kastanjelaan een klein geldbedrag gestolen. De dader heeft een ruit van de etalage ingeslagen en een groot aantal Euro-muntjes meegenomen. Deze lagen achter de balie van de winkel.

Man over zijn toeren

BERGEN OP ZOOM: Donderdagmiddag is kort voor 14.00 uur een 32-jarige man uit Bergen op Zoom het spoor enigszins bijster geraakt. Een huisarts, een arts van het Riagg en twee politieagenten hebben geruime tijd tevergeefs gepoogd de man tot rust te krijgen, maar slaagden hier niet in. Omdat de man licht bewapend was en niet kon worden uitgesloten dat hij een gevaar voor zichzelf of zijn omgeving op zou leveren, besloten de politiemensen de man uiteindelijk mee te nemen naar het bureau. De man vluchtte echter naar zolder, klom uit het raam en ging in de dakgoot hangen. Met assistentie van nog twee politiemensen wisten de collega`s de man weer naar binnen te trekken en uiteindelijk over te brengen naar het bureau. Het opstootje trok nogal wat publiek, dat de politiemensen uiteindelijk met applaus waardeerde voor hun inspanningen.

Inbraak in hotel

OUDENBOSCH: Afgelopen nacht werd kort voor 2.00 uur een inbreker overlopen in een hotel aan de Markt te Oudenbosch. De jongeman had zich vermoedelijk tegoed gedaan aan wat etenswaren. Na ontdekking is hij er onmiddellijk vandoor gegaan. HOEVEN: Aan de St. Janstraat trachtte iemand ruim een uur later in te breken in een cafetaria. Een ruitje werd vernield, maar het lukte de dader niet binnen te komen. De politie houdt er rekening mee dat beide inbraken door dezelfde persoon zijn gepleegd en heeft een onderzoek ingesteld.

Brand

HOEVEN: Aan de Jochem Hendrikstraat ontstond gisterenavond rond 20.00 uur brand in een loods. Twee mannen waren aan het lassen aan een camper. Via een rubberen leiding vatte het dak vlam. Door de brand liep buiten de camper ook een vouwwagen schade op. Aangezien het plafond uit asbestplaten bestond werd de regionale milieudienst gewaarschuwd. Nadat alles was afgeschermd kon de Hoevense brandweer de loods achterlaten.

Aanrijdingen in dichte mist

ROOSENDAAL/HEERLE: Donderdagochtend rond 7.45 uur hebben zich twee aanrijdingen voorgedaan op de Rijksweg A58. De vermoedelijke oorzaak van de aanrijdingen was in beide gevallen de dichte mist met een zicht tussen de 25 en 50 meter. Bij knooppunt de Stok raakte drie voertuigen met elkaar in aanraking. Een 28-jarige vrouw uit `s Gravenhage is hierbij met pijnklachten aan haar nek met de ambulance vervoerd naar het Sint Franciscusziekenhuis. Ter hoogte van de afslag Heerle botste twee personenauto`s op elkaar. Bij deze aanrijding raakte niemand gewond. Ten gevolge van deze aanrijdingen ontstonden in beide richtingen een file. In de richting van Roosendaal stond een file van negen kilometer. De file in de richting van Bergen op Zoom was circa drie kilometer lang.

Diefstal cosmetica

ROOSENDAAL: Een ondernemer aan de Nieuwe Markt heeft aangifte gedaan van diefstal van een grote hoeveelheid cosmetica. Het is niet bekend wanneer deze is gestolen. De cosmetica heeft een waarde van circa 2000 Euro.

Poging inbraak uit auto

ROOSENDAAL: In een auto is donderdagmiddag geprobeerd in te breken. De personenauto stond geparkeerd in de Van Beethovenlaan. De dader heeft een portier geforceerd om in de auto te komen. Er zijn geen goederen gestolen.

Inbraak woning

ROOSENDAAL: In een woning in de Vroenhoutseweg is woensdagmorgen ingebroken. De dader is vermoedelijk binnengekomen via een openstaand raam op de eerste verdieping. Er zijn sieraden en een kluis gestolen. De eigenaar heeft aangifte gedaan van deze inbraak.

Verkeerscontrole

ROOSENDAAL: Op de Heerma van Vossstraat is woensdagmiddag een verkeerscontrole gehouden. Er zijn 21 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders voor overschrijding van de maximaal toegestane snelheid (hoogste snelheid 70 km p/u), waaronder ook bromfietsen met een te hoge snelheid (hoogste snelheid 52 km p/u). Acht automobilisten kregen een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel.

Bron: Henk Snepvangers