Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom (28/3)

Bergen op Zoom, vrijdag 28 maart 2003

Fietsenverkoop

BERGEN OP ZOOM: Zaterdagmorgen om 10:00 uur wordt voor de laatste keer een fietsenverkoop gehouden op het politiebureau in Bergen op Zoom. Het bureau aan de Jacob Obrechtlaan 9 is vanaf 09:30 uur geopend voor potentiële kopers, zodat men de fietsen kan bekijken. Per 01 april neemt de gemeente de beheer van gevonden fietsen op zich.

Flessentrekkerij

BERGEN OP ZOOM: Een 57-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats is donderdagavond door de politie aangehouden voor flessentrekkerij. De man had in een eetcafé in de Sint Josephstraat gegeten en gedronken, maar wilde daarvoor niet afrekenen. Aangezien de man dit eerder deze week in een eetgelegenheid aan het Beursplein ook al heeft gedaan is hij aangehouden. Na verhoor is de verdachte heengezonden. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Auto-inbraken

ROOSENDAAL: Donderdag hebben 3 autobezitters aangifte gedaan van inbraak in de auto. Opvallend is dat al deze inbraken zijn gepleegd in straten die niet ver van elkaar zijn gelegen. Het betreft hier de Dr. Schaepmanlaan, Kapellerlaan en het parkeerterrein aan de van Beethovenlaan. De buit bestaat voornamelijk uit geluidsapparatuur. De inbraken zijn alle woensdagnacht gepleegd.

Inbraak woning

ROOSENDAAL: Donderdagochtend heeft een inbraak in een woning aan de Telefoonstraat plaatsgevonden. De dader is binnen gekomen door het intrappen van de deur. De gehele woning is doorzocht. Er zijn een televisie en een pannenset gestolen.

Inbraak in bedrijven

ROOSENDAAL: In twee bedrijven op het Roselaarplein is woensdagnacht ingebroken. In beide gevallen is het slot verwijderd om toegang te krijgen tot het bedrijf en is de alarminstallatie vernield. Beide panden zijn geheel doorzocht. Er is een aantal mobiele telefoons en een geldbedrag gestolen.

Inbraak in winkel

ROOSENDAAL: Donderdagnacht is er ingebroken in een bedrijf aan de Kalsdonksestraat. Een getuige hoorde glasgerinkel en heeft vervolgens de eigenaar van de winkel gewaarschuwd. Deze kwam snel terplaatse, maar de dader was al niet meer aanwezig. De ondernemer constateerde wel dat de dader de ruit had ingegooid en er met de geldlade vandoor is gegaan.

Inbraak in kledingzaak

ROOSENDAAL: Vrijdagochtend heeft er rond halfvijf een bedrijfsinbraak plaats gevonden in een kledingzaak in de Dr. Brabersstraat. Bij deze zaak is met grof geweld de ruit vernield waarna men in de winkel kon komen. De eigenaar van de zaak mist dure kleding van het merk Ralph Lauren en Gant.

Overstekend zesjarig meisje licht gewond

SCHIJF: Donderdagmiddag om 13.25 uur is een 6-jarig meisje uit Schijf aangereden door een automobilist. Het meisje stapte uit een bus en stak vervolgens plotseling en zonder uit te kijken de rijbaan van die straat over. Op dat moment kwam een 59-jarige inwoner uit Schijf uit Hoeven aanrijden die het overstekende kind zodanig dicht was genaderd, dat hij een aanrijding niet meer kon voorkomen. Het kind is met een lichte hersenschudding, overgebracht naar het ziekenhuis in Roosendaal en daar voor nader onderzoek opgenomen.

Inbraak bij voetbalvereniging Gastel

OUD-GASTEL: In de kantine van voetbalvereniging S.C Gastel is woensdagnacht ingebroken. De dader is het sportcomplex aan de Oudendijk vermoedelijk opgekomen door over het hek te klimmen. Om in het clubgebouw te komen is een ruit ingegooid. Het is nog onbekend wat het dievengilde heeft meegenomen.

Bron: Henk Snepvangers