Provincie Noord-Holland

600.000 voor Wijksteunpunt Wester Koggenland
Haarlem, 28 maart 2003 - Gedeputeerde Staten (GS) hebben besloten 652.528,- te investeren in een nieuw wijksteunpunt in Spierdijk. Het wijksteunpunt wordt opgezet ter compensatie van de sluiting van het verzorgingshuis t Oeverland in Spierdijk, gemeente Wester Koggenland.

Het nieuwe wijksteunpunt wordt geïntegreerd in een complex met 25 nieuwe seniorenappartementen en 20 verpleegplaatsen psychogeriatrie.

Het wijksteunpunt zal een recreatiezaal met buffet, een ruimte voor dagverzorging (multifunctioneel), een kantoor voor de zorgcoördinator, een winkel, spreekkamer, een splitsbare logeerruimte, ruimte voor fysiotherapie, bergruimte en toiletten bevatten.

Spierdijk is een hechte gemeenschap waar veel mantelzorg wordt verleend en vrijwilligerswerk wordt verricht. Informele en formele zorg zal vanuit het Wijksteunpunt worden gecoördineerd evenals welzijnsactiviteiten.

De activiteiten zijn beschikbaar voor alle inwoners van Spierdijk. De ouderen zullen de belangrijkste gebruiker zijn.

Het wijksteunpunt is de fysieke plaats waar vraag en aanbod bij elkaar komen. De stichting Welzijn realiseert activiteiten op het gebied van sociaal, educatief en preventieve zorg. De Omring levert alle aspecten van zorg in de woningen.

Meer weten over Wijksteunpunten, klik dan hier

Informatie: Cor Schadenberg, Afdeling ZWC, (023) 514 3833 Informatie voor de pers: Marieke Ottevanger, (023) 514 4007 Marieke Ottevanger 28-3-2003 13:54:00