Ministerie van Defensie


---


---

Tentoonstelling "Generaal, een pak apart" te zien in Legermuseum in Delft

28-03-2003

In het Legermuseum in Delft is vanaf vrijdag (28 maart) de tentoonstelling Generaal, een pak apart te zien. Aan de hand van een grote verscheidenheid aan uniformen schetst de tentoonstelling een beeld van de werkzaamheden en het leven van generaals bij de krijgsmacht. Er zijn dertig verschillende generaalsuniformen te zien, waaronder die van de generaals Schaberg, Van der Vlis, Couzy en Berkhout. De tentoonstelling loopt tot en met 31 augustus 2003 en kan dagelijks worden bezocht.

De uniformen in de tentoonstelling komen uit de collectie van de heer A.R.R. van Hek die al sinds zijn elfde jaar militaire kleding verzamelt en inmiddels 380 uniformen bezit. De deelcollectie generaalsuniformen bestaat uit 183 uniformen die alle zeer uitvoerig gedocumenteerd zijn. Hiervan zijn er dus dertig op de tentoonstelling te zien, waaronder het dagelijks tenue, het geklede tenue, het ceremonieel tenue en het avondtenue.

Het Legermuseum is op maandag t/m vrijdag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Op zaterdag, zondag en feestdagen van 12.00 tot 17.00 uur.