Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 28 maart 2003.

Politie vindt vuurwerk en drugs

TILBURG - In een woning in de wijk Het zand heeft de politie gisteren een behoorlijke hoeveelheid vuurwerk aangetroffen. 24 widowmakers
90 strijkers
453 astronauten
100 stuks siervuurwerk
2 babypijltjes
Dit vuurwerk werd aangetroffen op de slaapkamer van een 16-jarige Tilburgse jongen. Op die kamer trof de politie ook drie zakjes met in totaal ongeveer 50 gram hasj aan en een buisje met wit poeder.

Politie houdt verkeerscontrole

TILBURG - Agenten van het politieteam Tilburg West hebben gistermiddag aan de Campenhoefdreef een verkeerscontrole gehouden. Bij deze controle werd met name op de rijtechnische staat van de gecontroleerde voertuigen gelet. De agenten schreven zes bekeuringen uit. Drie weggebruikers kwamen er met een waarschuwing af. De controlerende agenten kregen van de bewoners van de Campenhoefdreef heel veel positieve reacties. Controleren in de wijk op verkeersgedrag is volgens de buurtbewoners echt nodig.

Tilburger heeft flink bedrag aan vonnissen open staan

TILBURG - Aan de Jan Heijnsstraat hebben agenten gistermiddag rond kwart voor zes een 39-jarige Tilburger aangehouden. Bij controle van de man bleek hij voor ruim 2000 euro aan vonnissen op te hebben staan. De man is ingesloten.

Agenten pakken man op na huiselijk geweld

TILBURG - Aan de Mascagnistraat hebben agenten gisteravond rond negen uur een 32-jarige man uit Tilburg aangehouden. Kort daarvoor kreeg de politie van buurtbewoners de melding dat de man zijn 34-jarige ex aan het mishandelen was. Het slachtoffer werd door de verdachte aan de haren over de flatgalerij van haar woning gesleurd. Verder had de man zijn ex bij de keel gegrepen. De man is in verzekering gesteld.

Politie houdt snelheidscontrole na klachten

GOIRLE - Naar aanleiding van klachten aan het adres van de wijkagent van bewoners van de Molenstraat (te hard rijden) werd daar gisteren met de lasergun een snelheidscontrole gehouden. Er werden vier weggebruikers bekeurd die te hard reden. Agenten controleerden gisteravond ook aan de Abcovenseweg op snelheid. Hier kregen zeven weggebruikers een bekeuring omdat ze te hard rede. En passant gingen er ook nog drie op de bon voor andere verkeersovertredingen. Geen richting aangeven, geen fietspad volgens en een verkeersheuvel aan de verkeerde kant voorbijrijden.

Glaasje op

TILBURG - Aan de Schouwburgring hebben agenten gisteravond om tien over halfelf een 39-jarige man uit Tilburg van de weg gehaald toen bleek dat hij met te veel drank op achter het stuur van zijn auto zat. De man mocht trouwens helemaal geen auto rijden omdat hij geen rijbewijs heeft. Aan het politiebureau blies de man bijna 1.60 promille. Hij kreeg een rijverbod van 8 uur en de politie maakt tegen de man proces-verbaal op.

Tilburgse vrouw opgepakt voor diefstal en mishandeling

TILBURG - Agenten hebben vannacht om kwart over drie een 35-jarige vrouw uit Tilburg aangehouden. Rond middernacht kreeg de politie de melding dat er in een woning aan de Pastoor Sprengersstraat het een en ander aan de hand was. De moeder van de vrouw had verschillende verwondingen in het gezicht en in woning moest ook huisraad het ontgelden. Bij de aanhouding had de vrouw ook enkele fotolijstjes bij zich die van diefstal afkomstig zijn.

Politie houdt alcoholcontrole

TILBURG - Agenten hebben gisteravond een alcoholcontrole gehouden aan de Stokhasseltlaan en de Schouwburgring, de Puccinilaan in Berkel-Enschot en de Kreitenmolenstraat in Udenhout. Van 41 bestuurders werd een blaastest afgenomen. Eén had te veel op. Twee bestuurders kregen een proces-verbaal omdat ze zonder gelding rijbewijs een auto bestuurden.

Bron: Carel Bouman