Gemeente Eindhoven

Persbericht: 28 maart 2003

Kleinschalige maatschappelijke stadsdeelverkenningen Tongelre

De Stadsdeelcommissie Tongelre heeft besloten kleinschalige maatschappelijke stadsdeelverkenningen te gaan houden. De korte werkbezoeken aan allerlei instellingen en organisaties in Tongelre zijn voor de stadsdeelcommissie een middel om zelfstandig informatie te vergaren. Hieraan bestaat bij de commissie grote behoefte. De eerste bezoeken hebben inmiddels plaatsgevonden.

Taak Stadsdeelcommissie
Een en ander past in de taak die de Stadsdeelcommissie nu heeft: signaleren van problemen/knelpunten en desgewenst adviseren (nu aan de gemeenteraad). De Stadsdeelcommissie wil graag dichter naar de burger komen. De politiek niet op afstand maar dichtbij. Het is zaak te weten wat er leeft in Tongelre. Daarbij gaat het niet om een verzakte stoeptegel, verkeerde drempel of kapvergunning. Dergelijke zaken horen thuis bij het college van B. en W. en de ambtelijke organisatie. Het gaat de stadsdeelcommissie om meer beleidsmatige zaken. Waar gaan dingen structureel mis? Waar leidt de uitvoering van beleid tot ongewenste situaties of waar ontstaan problemen door gebrek aan beleid? Dáárover wil de Stadsdeelcommissie zich zelfstandig laten informeren.

Opzet werkbezoeken
De Stadsdeelcommissieleden plannen zelf de werkbezoeken met minimaal twee commissieleden. Door een van hen wordt een kort verslag gemaakt dat via e-mail verspreid wordt onder de overige commissieleden. De bezoeken kunnen aanleiding zijn om daarover met de Stadsdeelcommisie te vergaderen. Besloten kan dan worden om een verzoek bij het Stadsdeelkantoor neer te leggen, aan het college vragen te stellen of desgewenst een advies aan de gemeenteraad uit te brengen. De Stadsdeelcommissie koppelt uiteraard met de betreffende organisatie terug wat zij met de gesignaleerde problemen gedaan heeft.

Aanmelden bezoeken
Inmiddels hebben de eerste bezoeken plaatsgevonden: bij de Stichting 55+ educatief, het Buurtplatform Doornakkers, Stichting t Oude Raadhuis en de brede school Tafelbergplein is de commissie al geweest. De komende maanden zal nog zon tiental bezoeken afgelegd worden. Instellingen en organisaties in Tongelre die graag de Stadsdeelcommissieleden willen ontvangen kunnen zich kunnen melden bij één van de commissieleden of bij de stadsdeelmanager van het Stadsdeelkantoor Tongelre.
De verslagen van de werkbezoeken verschijnen binnenkort op de website van het Stadsdeelkantoor. De volgende vergadering van de Stadsdeelcommissie is op 25 juni 2003. Nadere informatie daarover kunt u te zijner tijd vinden op de gemeentepagina van Groot Eindhoven.

© 2003 Gemeente Eindhoven