Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland

------ Persbericht -------

Politie Noord- en Oost-Gelderland District IJsselstreek

Persberichten van 28 maart 2003

Lochem - Inbraak

Vanaf een bedrijfsterrein aan de Goorseweg hebben onbekenden tussen 27 maart 18.00 uur en 28 maart 08.00 uur een aantal beelden weggenomen. Om op het terrein te komen hebben de daders de omheining vernield. De beelden zijn vermoedelijk in een auto geladen, waarna de daders zijn weggereden.

Terwolde - Diefstal uit auto

Een 25-jarige inwoner van Terwolde heeft aangifte gedaan van diefstal uit een personenauto. In de nacht van donderdag op vrijdag werd van de auto die geparkeerd stond aan de Riemkamp een portier geforceerd. Hierna hebben de daders het sportstuur en de versnellingspookknop weggenomen.

Warnsveld - Woninginbraken + diefstal auto

In Warnsveld is in de nacht van donderdag op vrijdag in verschillende woningen ingebroken. Uit een woning aan het Cornegoor werden tussen 00.30 uur en 07.00 uur autopapieren, en autosleutels weggenomen. De daders hebben vervolgens ook de auto, een zwarte Volkswagen Golf met het kenteken 92-GD-RH weggenomen. De daders konden via een geopend raam in de woning komen. Tussen 27 maart 23.15 uur en 28 maart 06.30 uur is ingebroken in een woning aan de Kloetschup. De daders forceerden een raam en konden zo in de woning komen. Er worden geen goederen vermist.

Baak - Eenzijdig verkeersongeval met letsel

Een 24-jarige motorrijder uit Warnsveld is op 27 maart omstreeks 19.00 uur bij een eenzijdig verkeersongeval op de L. Dolfingweg gewond geraakt. De man verloor in een bocht de macht over het stuur en kwam ten val. De man is overgebracht naar het Spittaal ziekenhuis in Zutphen waar bleek dat hij een lichte hersenschudding aan het ongeval had overgehouden.

Brummen - Controle autogordels + controle veilig vervoeren van kinderen

Op 26 maart is op de L.R. Beijnenlaan een controle gehouden op het dragen van autogordels en op het veilig vervoeren van kinderen. Aan bestuurders die kinderen vervoerden werd een folder uitgereikt waarin staat hoe dit op een veilige manier kan gebeuren. Zeven personen werden bekeurd omdat ze geen autogordel droegen. Twee bestuurders kregen een bekeuring omdat ze kinderen vervoerden die geen autogordel droegen. Verder kreeg de bestuurder van een personenauto met aanhangwagen een bekeuring omdat hij reed zonder geldig rijbewijs en omdat de losbreekreminrichting niet juist was.

Zutphen - Verkeerscontrole

Op 27 maart werden door motorsurveillanten bij controles op de den Elterweg. Spanjaardsveld, IJsselkade en Stokebrand een aantal personen bekeurd. 4 x te hoog vermogen bromfiets 2 x geen bromfietscertificaat 3 x geen gele plaat bromfiets 2 x niet dragen van autogordel 4 x bromfietser zonder helm 1 x geen goede achterrem bromfiets 2 x verkeerde rijrichting éénrichtingsweg 2 x kenteken aanhangwagen niet gelijk aan het kenteken van het trekkende voertuig

Snelheidscontrole 27 maart

Warnsveld: Rhienderinklaan, max. 30 km/uur, van 11.30 uur tot 12.30 uur, 20 passanten, 3 overtredingen, hoogst gemeten snelheid 46 km/uur. Brummen: Rhienderensestraat, max. 60 km/uur, van 16.30 uur tot 18.30 uur, 11 overtredingen, hoogst gemeten snelheid 90 km/uur.

Einde berichten

Voor informatie: Henny Plant, voorlichting politie Achterhoek, telefoon (0314) 69 40 11

---- --