Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland




------ Persbericht -------


Politie Noord- en Oost-Gelderland
District Achterhoek

Persberichten van 28 maart 2003


Gendringen - Rijden onder invloed

Een 19-jarige inwoner van Ulft is op 28 maart omstreeks 02.30 uur op de Lamerskamp staande gehouden voor een alcoholcontrole. Na een blaastest op straat en een ademanalyse op het bureau bleek dat de man teveel alcohol had gedronken. Hij blies 250 ug/l. Aan de man werd een rijverbod van één uur en een transactie van 190 euro uitgereikt.


Aalten - Rijbewijs ingevorderd na rijden onder invloed

Een 33-jarige inwoner van Winterswijk is op 28 maart omstreeks 02.45 uur op de Hamelandroute staande gehouden voor een alcoholcontrole. Na een blaastest op straat en een ademanalyse op het bureau bleek dat de man teveel alcohol had gedronken. Hij blies 645 ug/l. Omdat de man al eerder onder invloed van alcohol een voertuig bestuurde werd zijn rijbewijs ingevorderd. Aan de man werd een rijverbod van 7 uren uitgereikt en er wordt proces-verbaal opgemaakt.


Borculo - Auto-inbraken

In de nacht van woensdag 26 maart op donderdag 27 maart is diverse straten in Borculo ingebroken in personenauto's. De auto's stonden geparkeerd in de Kronenburgerstraat, Berkellaan, Prinses Irenestraat, Klandermanshof en de Leerinkbeekstraat. Om in de auto's te komen hebben de daders ruiten ingeslagen en portiersloten vernield. Uit de auto's werden radiocdspelers weggenomen. Tien inwoners van Borculo hebben inmiddels aangifte gedaan.


Winterswijk - Mishandeling

Een 40-jarige inwoonster van Winterswijk heeft aangifte gedaan van mishandeling. De vrouw liep op 27 maart omstreeks 21.15 uur met haar hond over het Weurden en kreeg onenigheid met een voor haar onbekende jongen. Deze jongen wilde de hond van de vrouw schoppen en zij sprak hem hier op aan. Direct daarna sloeg de jongen de vrouw in het gezicht, waardoor de vrouw met haar hoofd tegen een muur aankwam. Korte tijd later kon de dader, een 17-jarige jongen uit Winterswijk worden aangehouden. De jongen is ingesloten voor nader verhoor.


Aalten/Dinxperlo - Verkeerscontrole

Op 28 maart is tussen 14.00 uur en 17.00 uur op de Dinxperlosestraatweg in IJzerlo en op de Terborgseweg in Dinxperlo een staande verkeerscontrole gehouden. Tussen 18.00 uur en 21.00 uur werd een rijdende verkeerscontrole gehouden. In totaal werden 51 bekeuringen uitgedeeld.
11 x te hoog vermogen bromfiets
18 x geen gordel
3 x geen juiste fietsverlichting
2 x niet hands-free bellen
2 x geen juist kenteken op aanhangwagen
1 x een defecte uitlaat
1 x geen buitenspiegel
1 x scherpe delen aan voorzijde van voertuig
1 x geen helm dragen op bromfiets
1 x geen APK
1 x geen afgeknotte driehoek

Tijdens de verkeerscontrole werden 41 blaastesten afgenomen. Geen van de bestuurders had te veel alcohol gedronken.


Wehl - Auto-inbraken

In de nacht van donderdag op vrijdag is op een aantal plaatsen in Wehl ingebroken in personenauto's. De auto's stonden geparkeerd aan de Middelhorst, Lage Horst, Deutseveldstraat en de Horststraat. De daders forceerden van de auto's een portier of vernielden een ruit en namen radiocdspelers, zonnebrillen, een mobiele telefoon en een accuboormachine weg. Zeven personen hebben inmiddels aangifte gedaan.


Doetinchem - Diefstal mobiele telefoons uit auto's

Op 28 maart hebben onbekenden tussen 09.00 uur en 09.15 uur in een onbewaakt moment een mobiele telefoon weggenomen uit een niet afgesloten vrachtauto die in de Geleijnstraat stond.
Uit een niet afgesloten bestelbus die in de Horstingstraat stond werd ook tussen 09.00 uur en 09.15 uur een mobiele telefoon weggenomen. Het is niet bekend of de diefstallen door dezelfde persoon zijn gepleegd.


Doetinchem - Woninginbraak

Bij een inbraak in een woning aan de Volbedastraat is op 27 maart tussen 03.00 uur en 07.00 uur een zwarte lederen jas weggenomen. De daders konden door te hengelen in de niet afgesloten woning komen.


Doetinchem - Inbraak in winkel

Bij een inbraak in een winkel aan de Kievitlaan op 28 maart omstreeks 03.45 uur zijn diverse telefoonkaarten, cellenkaarten en strippenkaarten weggenomen. De daders kwamen in het pand door een ruit van een toegangsdeur te vernielen.


Doetinchem - Computers gestolen

Bij een inbraak in een bedrijf aan de Terborgseweg zijn op 27 maart tussen 17.00 uur en 19.15 uur beeldschermen, laptops en computers weggenomen. Het is niet bekend hoe de daders in het pand konden komen. De politie onderzoekt de zaak.

's-Heerenberg - Diefstal aanhangwagen
Op 26 maart is tussen 15.00 uur tussen 18.00 uur een aanhangwagen met daarop materiaal voor marktkramen weggenomen vanaf het Stadsplein. De waarde van deze goederen bedraagt ruim 30.000 euro. Het is niet bekend hoe de aanhangwagen werd weggenomen.


Eibergen - Vernielingen bij nieuwbouw

Op een bouwterrein aan de Nieuwstraat zijn tussen 26 maart 17.15 uur en 27 maart 06.45 uur verschillende vernielingen aangericht. Onbekenden hebben de randbeveiliging van een nieuwbouwcomplex naar beneden geschopt, waarbij ernstige schade is ontstaan aan dakbedekking en dakisolatie van een onderliggend dakterras. Getuigen van deze vernielingen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Eibergen, tel.nr. 0900 - 8844.




Wijziging spreekuur Vreemdelingendienst politie district Achterhoek

Met ingang van 1 april 2003 wordt het spreekuur van de Vreemdelingendienst van het district Achterhoek alleen nog gehouden op dinsdag en donderdag van 09.00 uur tot 12.00 uur in het politiebureau te Winterswijk. Het spreekuur op woensdag komt hierbij te vervallen.








Einde berichten




Voor informatie:
Henny Plant, voorlichting politie Achterhoek, telefoon (0314) 69 40 11




---- --