Gemeente Nuth


27-03-2003

Koninklijke onderscheiding voor G. Derks uit Schimmert

Op woensdag 26 maart 2003 reikte burgemeester Binderhagel een koninklijke onderscheiding uit aan de heer Gerardus Derks. De uitreiking gebeurde wegens zijn vijfentwintig jarig bestuurslidmaatschap bij Stichting Jeugdraad Schimmert. De uitreiking vond om 21.00 uur plaats tijdens een bestuursvergadering van de stichting bij hem thuis. Zijn thuisadres is Langstraat 44 in Schimmert. Voor al zijn verdiensten werd de heer Derks benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Verdiensten
Decorandus viert in 2003 zijn zilveren jubileum als secretaris van Stichting Jeugdraad Schimmert. Deze stichting bestaat uit twee werkgroepen en ze organiseert activiteiten voor met name de basisschoolkinderen uit het kerkdorp Schimmert. Een werkgroep organiseert de jaarlijkse kindervakantiewerkweek in de zomervakantie en de andere werkgroep is belast met de organisatie van Koninginnedag. De heer Derks is reeds vijfentwintig jaar secretaris van de Stichting. Tot 1995 was hij vijftien jaar lang ook nog secretaris en stimulator van de werkgroep kindervakantiewerk.

Overige verdiensten
Van 1982 tot heden is de heer Derks notulist van het zittingscomité van Carnavalsvereniging De Taarbreuk Schimmert. Naast het secretariaatswerk is hij ook belast met de programmering van de Schimmertse zittingen. Van 1990 tot heden is hij secretaris en actief lid van de Stichting Vrienden van de fanfare St. Caecilia Schimmert.

Persoonlijke gegevens Derks
De heer Gerardus Henricus Marie Derks is geboren in juli 1940 te Schimmert en zijn adres is Langstraat 44, 6333 CE Schimmert. De heer Derks was tot 2002 werkzaam als controller bij het Limburgs Dagblad.