Psycho-medisch centrum Parnassia

Persbericht
---

Den Haag, 28 maart 2003

Prof.dr. Wijbrand Hoek benoemd tot hoogleraar Psychiatrische Epidemiologie

Prof.dr. Wijbrand Hoek is per 1 april 2003 benoemd tot hoogleraar Psychiatrische Epidemiologie binnen de Faculteit der Medische Wetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen (RuG). Het betreft een nevenaanstelling naast zijn hoofdfunctie als opleider psychiatrie bij Parnassia psycho-medisch centrum, Den Haag.

Prof.dr. Wijbrand Hoek is specialist op het terrein van schizofrenie en met name in het onderzoek naar de rol van omgevingsfactoren (bijvoorbeeld voedselgebrek) en cultuurgebonden risicofactoren. Verder heeft hij onder meer veel onderzoek verricht naar de epidemiologie van eetstoornissen. Prof.dr. Wijbrand Hoek participeerde voorafgaand aan zijn aanstelling in Groningen reeds in het Kenniscentrum Schizofrenie, een samenwerkingsverband van de disciplinegroep Psychiatrie van de RUG, Parnassia en GGZ Drenthe. Parnassia is zeer verheugd over de benoeming omdat dit een belangrijke bijdrage levert aan de verdere samenwerking tussen wetenschappelijk onderzoek in de universitaire praktijk enerzijds en de reguliere GGZ beroepspraktijk anderzijds.

Wijbrand Hoek (Amsterdam, 1955) studeerde psychologie en geneeskunde aan de RUG. Hij specialiseerde zich in de psychiatrie en de psychiatrische epidemiologie in Groningen en aan de Columbia University in New York. Sinds 2001 is Hoek tevens bijzonder hoogleraar Epidemiologie aan de Columbia University te New York.
---