Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 28-03-2003 Mediaberichten 28 maart (14.00 uur)

ROERMOND Fietsster gewond

ROERMOND Een 15-jarig Roermonds meisje raakte donderdagmiddag gewond nadat ze met haar fiets tegen een vrachtwagen reed. Het meisje fietste over het fietspad aan het Karel Doormanplein. Bij de kruising met de St. Wirosingel wilde ze remmen voor het rode verkeerslicht. Op dat moment knapte de rem van de fiets van het meisje en kon ze niet meer voorkomen dat ze tegen de vrachtauto, die over de Sint Wirosingel reed, aanbotste. De vrachtauto werd bestuurd door een 50-jarige man uit Reuver. Het meisje is met onbekende verwondingen door de ambulance naar het ziekenhuis in Roermond gebracht.

VENLO 27 boetes bij verkeerscontrole

VENLO Bij een verkeerscontrole op het Mgr. Nolensplein heeft de politie donderdagmorgen 27 boetes uitgeschreven. Naast boetes voor het niet dragen van de gordel, niet stoppen voor rood licht (op de fiets), het niet dragen van de helm, geen bromfietscertificaat en een verkeerd plaatje op de bromfiets werden 17 bromfietsers bekeurd nadat uit de test op de rollerbank bleek dat het vermogen te hoog was.

VENLO Verkeersgewonden

VENLO Vrijdagmorgen zijn bij een ongeval op de Europaweg twee personen gewond geraakt. Rond 6.30 uur reed een personenauto achterop een vrachtwagen die over de Europaweg reed. Beide inzittenden van de personenauto, een 22-jarige man uit Beek en Donk en een 22-jarige vrouw uit Helmond zijn met onbekende verwondingen per ambulance naar het Venlose ziekenhuis gebracht.

Op dit moment is de oorzaak van de aanrijding nog niet bij de politie bekend. De brandweer heeft geassisteerd bij het ongeval. Het dak van de personenauto moest worden opengeknipt. De 27-jarige vrachtwagenchauffeur uit het Belgische Maasmechelen bleef ongedeerd.