Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie


KNAU en Greenchoice: samen sterk voor milieu en atletiek in Nederland

(28-03-2003)

Groene energie

Groene energie

De Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie (KNAU) en Greenchoice zijn begin maart jl. een samenwerking aangegaan onder het motto: loop warm voor groene stroom. Doel van de samenwerking is drieledig, een beter milieu door afname van 100% groene stroom, lagere energiekosten voor KNAU leden én steun aan de KNAU ter bevordering van de atletiek in Nederland.

Al tijdens het eerste, oriënterende, gesprek was voor beide partijen duidelijk dat het hier om een unieke en sympathieke vorm van samenwerking gaat, waar iedereen beter van wordt. Atletiek en milieu gaan hand in hand, zeker wanneer men bedenkt dat Nederland zon 2,7 miljoen lopers telt, waarvan een kleine 70% minimaal 1 keer per week de buitenlucht opzoekt om te trainen!

Door afname van groene stroom van Greenchoice wordt bijgedragen aan een beter milieu. Daarnaast biedt Greenchoice haar klanten een jaarlijkse besparing van 22,- tot ruim 100,- ten opzichte van de huidige aanbieders van grijze of normale stroom. Kortom: groene stroom goedkoper dan normale stroom!

Naast het milieu en de besparing is nog een derde punt van belang, namelijk de stimulering van de atletiek in Nederland. Per nieuwe klant ontvangt de KNAU een éénmalig bedrag van Greenchoice en daarnaast, op basis van verbruik, een jaarlijks bedrag van gemiddeld 8,-. Gezien de 95.000 leden van de KNAU kan met de gezamenlijke actie een behoorlijk bedrag worden gerealiseerd ter ondersteuning van de atletiek in Nederland.

De aanbieding aan de leden van de KNAU is drieledig: een beter milieu, lagere energiekosten en ondersteuning van de atletiek.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar: http://www.greenchoiceplus.nl/read/knauactie