Provincie Noord-Holland

Gedeputeerde Verburg heft landinrichtingscommissie Limmen-Heiloo op

Haarlem, 28 maart 2003 - Op woensdag 2 april 2003 zal drs. Bob Verburg, gedeputeerde economie, landbouw en Europa van de provincie Noord-Holland, de landinrichtingscommissie Limmen-Heiloo opheffen. Hij doet dit tijdens een bijeenkomst in Vredeburg te Limmen.

Gedeputeerde Staten van Noord-Holland hebben op 19 juni 1986 de landinrichtings-commissie Limmen-Heiloo ingesteld. Zij hadden de opdracht het door Gedeputeerde Staten vastgestelde landinrichtingsplan voor de Ruilverkaveling Limmen-Heiloo uit te voeren.

Het plan was erop gericht de agrarische bedrijfsvoering te verbeteren en daarbij ook natuur- en recreatiedoelstellingen te realiseren. Om kavels te verbeteren waardoor bedrijven efficiënter kunnen werken is een groot aantal eigendoms- en gebruiksrechten geruild. Verder zijn onder andere fietspaden aangelegd, wegen en waterlopen verbeterd en bemalinginstallaties aangebracht. Het pas gereed gekomen recreatie-object Klaas Hoorn- en Kijfpolder waar o.a. wandel- en fietspaden zijn aangelegd is een van de concrete projecten van de commissie. Ook het nieuw aangelegde fietspad in Noordermolen (gereed in 1990) en de natuurontwikkeling in Bakkum (gereed in 2000) zijn door de commissie gerealiseerd.

In 2002 zijn de laatste werken in opdracht van de landinrichtingscommissie afgerond. Daarmee zit het werk van de commissie er op en kan de commissie worden opgeheven. Dit zal officieel gedaan worden op woensdag 2 april. Van 14.30 tot 15.45 uur komt de commissie nog een keer bijeen om te vergaderen. Daarop aansluitend volgt een receptie van 16.00 tot 18.00 uur. Spreker tijdens de receptie zijn:

* Drs. J.F.N. Cornelisse, voorzitter landinrichtingscommissie Limmen-Heiloo.

* Ontbinden landinrichtingscommissie door drs. Bob Verburg, gedeputeerde voor landbouw, economie en Europa van de provincie Noord-Holland

* Drs. J.G. van Beek, Dienst Landelijk Gebied Noord-Holland/Flevoland.

* Ir. M.P.M. Wubbe, districtsmanager kadaster, directie landinrichting district Noord-Holland/Utrecht.
* C.S. Pepping, vice-voorzitter landinrichtingscommissie Limmen-Heiloo.