Gemeente Leeuwarden

Aanbesteding Begeleiding particuliere woningverbetering

De gemeente Leeuwarden zoekt begeleidende organisatie voor particuliere woningverbetering.

Doel van dit project

Doel van het project is verbetering van particuliere woningen in de wijk Achter de Hoven/Vegelin. Het woningverbeteringtraject van particuliere woningen start halverwege mei 2003 en loopt door tot 1 januari 2005. Er is een subsidieregeling opgesteld die in mei door de gemeenteraad zal worden vastgesteld.

Wat verwachten wij van u

De particuliere woningverbetering betreft een aanpak op basis van vrijwilligheid. Ongeveer 180 woningen komen in aanmerking voor subsidie met betrekking tot cascoherstel. Het cascoherstel is alleen subsidiabel als vooraf voor de woning een verbeterplan is opgesteld. Het maken van het verbeterplan wordt door de gemeente aan de eigenaren gratis aangeboden. Op basis hiervan verwachten we een hoog deelnamepercentage. De begeleidende organisatie ondersteunt de eigenaren van de betreffende woningen in het verbetertraject, stelt het verbeterplan op en geeft voorlichting over de betreffende regeling.

Procedure

De gemeente Leeuwarden kiest een begeleidende organisatie door middel van een openbare aanbesteding met voorselectie. Dit betekent dat maximaal 5 organisaties na de voorselectie worden uitgenodigd om een offerte uit te brengen. Indien u van mening bent dat uw bedrijf in aanmerking komt voor het begeleiden van de eigenaren in dit particuliere woningverbeteringtraject, dan kunt u de brief met de voorselectiedocumenten onderaan deze pagina downloaden, of schriftelijk opvragen bij de afdeling Centrale Inkoop, o.v.v. AdH/Vegelin, Postbus 21000, 8900 JA Leeuwarden.

Inhoudelijke eisen

Aan de begeleidende organisatie worden kort samengevat de volgende eisen gesteld:

* Aantoonbare ervaring met vergelijkbare projecten;
* Klantvriendelijkheid;

* Een goede bereikbaarheid van de organisatie voor eigenaren uit het betreffende gebied;

* In staat zijn een bouwkundige keuring uit te voeren en een bouwkundige rapportage op te stellen op basis van het PVE van de gemeente Leeuwarden;

* Bekend zijn met EPA-advisering of in staat zijn zelf een EPA-keuring uit te voeren;

* Ervaring met subsidieaanvragen door particulieren;
* In staat zijn informatie te verstrekken middels informatiebijeenkomsten;

* In staat zijn relatief grote aantallen aanvragen voor een verbeterplan in redelijke korte tijd te verwerken.

Sluitingsdatum voorselectie

U kunt de selectiedocumenten met de gevraagde bijlagen insturen tot uiterlijk vrijdag 11 april 2003. Uiterlijk vrijdag 18 april 2003 zal bekend worden gemaakt welke organisaties worden uitgenodigd een offerte te maken.

Aanbesteding voorselectiedocumenten

[s?leeuwarden.gemeente_leeuwarden_actueel.inleiding.aanbestedingstraje ct_achter_de_hoven%2Fvegelinbuurt]