Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 29-03-2003 1e persbericht van zaterdag 29 maart 2003

Berichten uit de regio

Eindhoven: Aangehouden voor drugsbezit
Een man van 40 jaar uit Eindhoven is zaterdagochtend rond 2.30 uur aangehouden omdat hij cocaïne bij zich gehad zou hebben. Agenten zagen de man op de Stationsweg gehurkt achter een auto zitten. Toen ze gingen kijken, liep hij weg. Onder de auto bleek een zakje met ruim 3 gram cocaïne te liggen. De man is aangehouden; hij zit nog vast voor onderzoek.

Eindoven: Rijbewijs kwijt
Een man van 23 jaar uit Eindhoven is zaterdagochtend rond 2.00 uur zijn rijbewijs kwijtgeraakt. Hij reed op de Vonderweg onder invloed van alcohol in een auto, en werd betrapt door surveillerende agenten. Op het bureau blies hij bijna 1,55 promille.

Eindhoven: Man vernielt ruit van buren
Een man van 37 jaar uit Eindhoven is zaterdagochtend rond 2.00 uur in zijn woning in Strijp aangehouden. Hij zou kort daarvoor een ruit van de voordeur van de woning van zijn buurman hebben vernield. Ook zou hij tegen de deur hebben staan trappen. De aanleiding is onbekend. Nadat de man was meegenomen, gedroeg hij zich op het politiebureau erg vervelend. Hij zit nog vast.

Eindhoven: Hennepkwekerij gevonden
In een woning aan de Cluselaan is vrijdagavond rond 18.30 uur een hennepkwekerij ontdekt. Er was naar de politie gebeld omdat er veel water uit de woning liep. Toen agenten binnen een kijkje namen, vonden ze in twee kamers twee hennepplantages. Er stonden in totaal 423 planten. Alle planten en de kweekapparatuur zijn inbeslaggenomen en vernietigd. Elders in de woning lag ook nog hennepafval. De stroom voor de kwekerij was illegaal afgetapt. Naar de bewoner wordt nog gezocht.

Eindhoven: Auto gestolen
Vanaf de 1e Lieven de Keylaan is vrijdag tussen 16.00 en 22.30 uur een auto gestolen. Het gaat om een paarse Volkswagen Golf (FV-BD-02).

Helmond: Bromfietser drinkt teveel
Een man van 42 jaar uit Helmond is zaterdagochtend rond 5.40 uur aangehouden omdat hij met zijn brommer slingerend over de Rijpelbaan reed. Uit onderzoek bleek hij teveel te hebben gedronken. Op het bureau blies hij een alcoholpromillage van bijna 1,30 waarvoor hij een proces-verbaal kreeg.

Helmond: Auto-inbreker gepakt
Een man van 36 jaar uit Helmond is vrijdagavond rond 21.00 uur aangehouden omdat hij zou hebben ingebroken in twee personenautos. De man werd door de politie op heterdaad betrapt toen hij een auto openbrak op een parkeerterrein aan de Smalstraat. Vlakbij die auto stond nog een andere wagen die was opengebroken. De man had een autoradio en een zonnebril bij zich, die hij naar eigen zeggen had gestolen uit één van de twee wagens. Hij is aangehouden en zit nog vast.

Valkenswaard: Autobranden
Zaterdagochtend rond 3.45 uur zijn op een parkeerterrein aan de Kromstraat drie personenautos uitgebrand. Ze stonden naast elkaar geparkeerd. Andere autos die in de buurt stonden hebben mogelijk brandschade opgelopen. De brandweer heeft de branden geblust. De Technische Recherche van de politie onderzoekt de oorzaak van de brand, waarbij brandstichting niet wordt uitgesloten.

Beek en Donk: Dronken bestuurder
Een man van 31 jaar uit Aarle-Rixtel is zaterdagochtend rond 2.00 uur aangehouden. Hij reed op de Koppelstraat in Beek en Donk in een auto en had teveel gedronken. Op het bureau blies hij een alcoholpromillage van 1,10 waarvoor hij een proces-verbaal kreeg.

Eersel: Alcoholcontrole
Vrijdagavond tussen 21.30 en 22.30 uur is op de weg tussen Eersel en de Belgische grens, de N284, een alcoholcontrole gehouden. Van de 52 gecontroleerde bestuurders had er één teveel gedronken. De 62-jarige man (woonplaats onbekend) blies een alcoholpromillage van ruim 0,70 en moest daarvoor een boete van 190 euro betalen.

Bergeijk: Snelheidscontrole
Bij een snelheidscontrole op de Fressevenweg zijn 10 overtredingen geconstateerd. Er werden 112 voertuigen gecontroleerd, waarvan de hardste 117 km/u reed; er mag daar 80 km/u worden gereden. De controle werd vrijdag gehouden tussen 19.15 en 21.15 uur.

Budel Dorplein: Man schopt vrouw
Een man van 36 jaar uit Budel Dorplein is vrijdagavond rond 22.15 uur in zijn woning aangehouden omdat hij zijn vrouw in haar rug zou hebben geschopt. Daardoor viel ze bijna van de trap. De man en de vrouw liggen in echtscheiding, en hadden al de hele vrijdagmiddag ruzie gemaakt. Dat escaleerde vrijdagavond, waarna de man de vrouw bovenaan de trap een schop gaf. Hij is aangehouden en zit nog vast.

Leende: Woninginbraak
Bij een inbraak in een woning aan de Kattestraat zijn onder meer sieraden, een rijbewijs en een onbekende hoeveelheid geld gestolen. Dat gebeurde vrijdagavond tussen 19.00 en 21.00 uur. Een raam is opengebroken, waarna de woning werd betreden en doorzocht.

Asten: Gewond bij aanrijding
Een voetganger van 20 jaar uit Someren is vrijdagavond rond 20.30 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de Heesakkerweg in Asten. De man stak zonder goed uit te kijken de weg over en werd geraakt door een auto. Hij liep een gebroken onderbeen en snijwonden in zijn gezicht op, en is opgenomen in een ziekenhuis.