Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 29-03-2003 Persberichten districten stad Utrecht, 11.40 uur

Aanhoudingen voor belediging

UTRECHT- De politie hield donderdag en vrijdag twee mensen aan voor belediging.

Donderdag omstreeks 19.30 uur reden agenten in een opvallende politieauto op de Bernadottelaan. Daar zagen ze 2 mannen op een fiets op het trottoir rijden. De agenten spraken ze hierop aan en zeiden dat ze op het fietspad moesten gaan fietsen. De mannen hadden hier blijkbaar geen zin in, want ze vervolgden hun weg over het fietspad. De agenten stapten uit de auto om de mannen aan te spreken. De bestuurder van de fiets rende weg, de man die achterop zat, pakte de fiets en fietste weg. Terwijl hij dat deed schreeuwde hij naar de agenten en beledigde hen ernstig. De agenten besloten hierop de man aan te houden. Ten hoogte van het Attleeplantsoen konden ze de 19-jarige man uit Utrecht aanhouden. De man kreeg een dagvaarding uitgereikt.

Vrijdagmiddag rond 13.45 uur werd een parkeercontroleur op de Van Eechoudlaan beledigd door een 28-jarige Utrechter. Hij had zijn auto voor een inrit geparkeerd. De parkeercontroleur wilde hem aanspreken maar kreeg gelijk de volle laag. Politieagenten hielden de man vervolgens aan. Hij kreeg een boete van 220 euro.

Grote controle

UTRECHT De politie hield in de nacht van vrijdag op zaterdag een grote controle in het Utrechtse centrum. Er werden 95 bekeuringen geschreven, waarvan 39 voor wildplassen. Verder werden 21 mensen voor verschillende feiten aangehouden. Onderdeel van de actie was een taxicontrole op verschillende locaties. Veertien taxis kregen een rijverbod, verder werden 17 bekeuringen geschreven voor verschillende feiten als ongeldige vergunning, geen chauffeurspas en niet-gekeurde meter.

Aanhoudingen

UTRECHT Vrijdagmiddag rond 14.45 uur hield de politie op de Kanonstraat een 28-jarige autokraker uit Utrecht aan. De man sloeg met een schroevendraaier een autoraampje in, maar dat werd gezien door politiemensen . Voordat hij iets uit de auto kon pakken werd hij aangehouden. De inbreker is ingesloten. De auto bleek overigens sinds ruim een week geleden als gestolen te boek te staan.

Vrijdagmiddag rond 15.40 uur hielden agenten op de Bleyenburgstraat twee inwoners van Utrecht (17 en 19 jaar) aan die bij het zien van de politie ineens van de brommer stapten en verder liepen. De agenten hadden gezien dat het tweetal op de brommer reed zonder helm. Toen de agenten het duo controleerde bleken zij tevens geen bromfietscertificaat te hebben en de jongemannen wilden geen naam opgeven, waarop zij zijn aangehouden. Op het bureau werd de identiteit van de twee bekend en bleek de 19-jarige nog voor ruim 150 euro boetes te hebben openstaan. De boetes werden betaald en met twee bekeuringen konden de jongemannen het bureau verlaten. De brommer wordt technisch onderzocht.

Op het Smaragdplein reed de politie vrijdagavond rond 20.15 uur een auto klem; de 28-jarige bestuurder wordt verdacht van tanken zonder betalen. Na een melding van tanken zonder betalen zagen agenten de auto op de Vultostraat rijden die er bij het zien van de politieauto vandoor wilde gaan. Op het Smaragdplein reed de politieauto de auto klem en hield de bestuurder aan. De man ontkende, de politie heeft de zaak in onderzoek.

Dreigen met pepperspray was voldoende om het verzet van een 20-jarige Utrechter tegen zijn aanhouding te breken. Omdat de man op geen enkele manier wilde meewerken aan een controle op de Koningsweg werd deze scooterbestuurder aangehouden. Daar was hij het niet mee eens. Hij verzette zich hevig, maar nadat de agent dreigde pepperspray te gebruiken staakte hij het verzet onmiddellijk. Toen hij in de politieauto zou worden gezet ging de familie zich met de aanhouding bemoeien. Hierop werd een 17-jarige Utrechter aangehouden wegens belemmering. Deze jongeman verzette zich aanvankelijk ook tegen zijn aanhouding, waarop de 20-jarige een deuk in de auto trapte. Proces-verbaal is tegen de twee opgemaakt.

Een surveillerende mountainbike-agent zag twee inwoners van Utrecht van 18 en 19 jaar zaterdagmorgen rond 01.10 uur op het Moreelsepark een geldkistje openbreken. Hierop zijn beide jongemannen aangehouden en ingesloten. De politie onderzoekt de zaak.

Op zon acht meter hoogte hielden agenten zaterdagmorgen rond 03.50 uur een 32-jarige inwoner van Houten aan die wordt verdacht van (poging tot) woninginbraak. De man liep op de daken van woningen aan de Oudwijkerveltlaan en wilde zich niet vrijwillig aan de politie overgeven. Hij probeerde er vandoor te gaan, maar kon op een dak aan de Wolter Heukelslaan worden aangehouden. Hij is ingesloten terwijl de politie de zaak onderzoekt.

Poging beroving

UTRECHT Een 74-jarige vrouw liet haar tas niet los toen een man op een scooter langsreed en haar tas greep. De vrouw viel en werd enige meters over de weg gesleurd. Van schrik liet de man op de scooter de tas los. De vrouw liep verwondingen op aan arm en gezicht. Dit gebeurde vrijdagochtend rond 10.45 uur op de Schermerhornstraat. De berover is een gezette man van 20-25 jaar oud met een opvallend bol gezicht, kort met zwart haar, mogelijk van Marokkaanse afkomst. Hij reed op een zwarte scooter. De politie is op zoek naar deze man. Mensen die meer informatie hebben over deze zaak kunnen bellen naar 0900 8844 (lokaal tarief).