Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 29-03-2003 Persberichten district Lekstroom 11.40 uur

Gestolen bromfiets

IJSSELSTEIN - Op vrijdagavond 28 maart zag een politieman in zijn vrije tijd dat er twee jongens zich bij een tankstation aan de Utrechtseweg bevonden met een bromfiets zonder verzekeringsplaatje. De beide jongen gedroegen zich nerveus. De politieman waarschuwde collega´s die het tweetal staande hield en de bromfiets controleerde. Deze bleek na onderzoek te zijn gestolen in januari in IJsselstein. Het tweetal werd aangehouden. Het betrof twee 16-jarige jongens uit Vianen. Zij werden op last van de hulpofficier van justitie in verzekering gesteld.

Brand

IJSSELSTEIN Op vrijdagavond 28 maart ontstond brand in een keuken van een woning aan het Kobaltpad. Voorbijgangers zagen rook uit het afzuigkanaal van de woning komen en waarschuwden de bewoners. Deze zagen dat de frituurpan in de keuken in brand stond. De bewoners sloten de deuren af en waarschuwden de brandweer. Door de brandweer werd het vuur geblust. Door de brand raakte de keuken beschadigd en liep de woning rook- en roetschade op. Vermoedelijk was na gebruik van de pan het gas niet uitgezet.

Belediging

NIEUWEGEIN Op vrijdagavond 28 maart werden surveillerende Stadswachten ter hoogte van het tramstation van City Plaza door een groep personen beledigd. Surveillerende agenten die in de buurt liepen, hoorden de beledigingen en konden de verdachte van de belediging aanhouden. Het betrof een 20-jarige inwoner van IJsselstein. Aan het bureau gaf de verdachte een valse naam op waarna hij werd ingesloten.

Mishandeling

NIEUWEGEIN In de nacht van vrijdag 28 op zaterdag 29 maart vond aan de Bosruiter een mishandeling plaats. De politie werd naar de plaats gestuurd en troffen op de kruising Parelduiker met de Bosruiter een groep jongeren aan die onder invloed van alcohol was. Een van hen, een 17-jarige inwoner van Nieuwegein, bleek gewond te zijn aan zijn hoofd en werd naar het St. Antonius ziekenhuis overgebracht om gehecht te worden aan zijn verwondingen. Getuigen vertelden de politie dat het slachtoffer zich baldadig had gedragen waardoor er een handgemeen ontstond tussen hem en een automobilist. Later meldde de bestuurder en een inzittende van de auto zich aan het politiebureau. De inzittende bleek betrokken te zijn bij de mishandeling. Het betrof een 15-jarige inwoner van Nieuwegein. Deze werd aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek.