Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Meppel 29-03-2003
Berichten van zaterdag
Dirk Neef, 06 - 51 557 950

Tegen het verkeer in
Een 81 jr. man uit Klazienaveen is vrijdagmiddag met een gebroken sleutelbeen opgenomen in het ziekenhuis in Emmen. Op het fietspad langs de Dordseweg in Weiteveen werd hij aangereden door een bromfiets, bestuurd door een 62 jr. man uit die plaats. Toen de bromfietser bij de bebouwde kom het fietspad opreed botste hij frontaal op de hem tegemoet komende fietser. Deze reed aan de verkeerde kant van de weg.

Fietster over het hoofd gezien
HOOGEVEEN - Op de kruising van de Leeuweriklaan met de Buizerdlaan en Spechtlaan in Hoogeveen is vrijdagavond een 71 jr. fietster uit die plaats aangereden. De vrouw fietste over het fietspad. Een 18 jr. automobiliste uit dezelfde plaats zag haar over het hoofd en reed haar aan. De aan het been gewonde fietster is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

190 euro boete
NIETAP - Met een bekeuring van 190 euro verliet een 22 jr. inwoner van Roden vrijdagavond het politiebureau van Roden. Hij was daar terechtgekomen omdat hij eerder op de avond onder invloed achter het stuur van zijn auto was gekropen. Op de Vagevuurselaan in Nietap werd hij door de politie gecontroleerd. Uit de ademanalyse bleek een alcoholgehalte van ongeveer 0,7 promille.

Auto gestolen
ASSEN - Vanaf een parkeerplaats aan de Sleutelbloemstraat in Assen is vrijdagavond een rode Honda personenauto gestolen. De eigenaar, een 67 jr. man uit Winschoten ontdekte tegen 22.30 uur dat zijn auto verdwenen was. Op de plaats waar de auto had gestaan vond de politie alleen nog maar wat glas.

Inbrekers overlopen
ERICA - Twee krantenbezorgers betrapten in de nacht van vrijdag op zaterdag twee mannen die net hadden ingebroken in een winkel aan de Havenstraat in Erica. Ze zagen de mannen weglopen, zetten de achtervolging in en waarschuwden de politie. Ondanks een uitgebreide zoekactie in de omgeving, waarbij ook een politiehond werd ingezet, werden de daders niet meer gevonden. Wel vond de hond in een tuin de buit van de inbraak (een paar zakken met rookwaren) terug.

Kunstmest gestolen
DWINGELOO - In Noordwolde hield de politie vrijdagmiddag een 51 jr. man uit die plaats aan die eerder op de middag in de buurt van Dwingeloo vijf zakken kunstmest had gestolen. Een getuige zag dat de man de zakken, die op een boerenwagen lagen die geparkeerd stond bij een weiland aan de N855, in zijn auto laadde en wegreed. De getuige noteerde het kenteken en belde de eigenaar. Na verhoor is de verdachte in vrijheid gesteld.

Vernieler aangehouden
HOOGEVEEN - Op de Hoofdstraat in Hoogeveen hield de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag een 17 jr. jongen uit die plaats aan. De jongen kreeg problemen in een plaatselijke horecagelegenheid en trapte daarna uit woedde een grote ruit van een winkel aan de Hoofdstraat kapot. Omdat de jongen zich tegen zijn aanhouding verzette was de politie genoodzaakt enig geweld te gebruiken en werd hij geboeid afgevoerd. Na verhoor is hij zaterdagmorgen weer in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Twee personen lichtgewond bij ruzie
EMMEN - Vrijdagavond ontstond er in en bij een horecagelegenheid aan de Klokkenslag in Emmen ruzie tussen twee groepen. Daarbij raakten in ieder geval twee personen licht gewond. Een 21 jr. man uit Emmen werd in het ziekenhuis behandeld aan een hoofdwond. De aanleiding voor de ruzie is nog niet bekend. Zodra men aangifte heeft gedaan zal de politie een onderzoek gaan instellen.

Gasalarmpistool in beslag genomen
ASSEN - De politie nam vrijdagmiddag een gasalarmpistool in beslag bij een 57 jr. Assenaar. In de woning van deze man aan de Smetanalaan ontmantelde de politie donderdag een hennepkwekerij. De verdachte werd opnieuw aangehouden. Hij was op dat moment bij een kennis en had het pistool daar verborgen. Het pistool werd in beslag genomen. De man is na verhoor in vrijheid gesteld.

Zakkenrollers
ASSEN - In het centrum van Assen zijn zaterdagmorgen in ieder geval twee dames bestolen van hun portemonnee. Deze zijn tijdens het winkelen ongemerkt uit de tassen van de dames gehaald.