Gemeente Amsterdam

Eten voor het goede doel in Amsterdam
18 maart 2003 - Johanneke Helmers

Happietaria, een restaurant dat door studenten wordt opgezet voor het goede doel, gaat zijn deuren alsnog openen op zaterdag 29 maart.

Happietaria zou aanvankelijk zijn deuren openen op 1 maart. Dit bleek niet haalbaar. Het lukte in eerste instantie niet de benodigde vergunningen te verkrijgen.
Het bleek dat aan het Happietaria pand reeds een ander bestemmingsplan was verbonden.

Naar aanleiding van teleurgestelde reacties van Happietaria medewerkers in onder meer landelijke dagbladen, besloten de leden van de stadsdeelraad nogmaals om de tafel te gaan zitten. Uiteindelijk zag de stadsdeelraad alsnog mogelijkheden om het project Happietaria binnen het bestemmingsplan in te passen.

De benodigde vergunningen zijn er nu toch.

De studenten van 4 christelijke studentenverenigingen hebben zeer verheugd gereageerd op dit nieuws, en zijn met vereende krachten bezig om alsnog een volwaardig restaurant op poten te zetten. Het restaurant zal van 29 maart tot en met 25 april open zijn op Postjesweg 1 in het stadsdeel De Baarsjes.

De opbrengst van Happietaria Amsterdam 2003 gaat na aftrek van de gemaakte kosten, in zijn geheel naar een project van Tearfund. Zij zullen de opbrengst gebruiken voor het bouwen van een basisschool in Mathare Valley, een krottenwijk in Nairobi, Kenya.

Er is toegezegd dat het bedrag dat de studenten ophalen met 2,4 vermenigvuldigd zal worden door Wilde Ganzen en NCDO.

© Gemeente Amsterdam