Gemeente Dordrecht


---

Burgemeester Bandell spreekt ambtenaren van de burgerlijke stand toe in Kunstkerk

Vincent Brinkhof

Op zaterdag 29 maart om 15.00 uur zal burgemeester R.J.G. Bandell de ambtenaren van de burgerlijke stand toespreken op de expositie `In de Echt Verbinden, trouwen in Dordrecht' in de Kunstkerk. `In de Echt Verbinden' is alleen dit weekend in de Kunstkerk te zien en toont de rituelen van het trouwen en in het bijzonder van het trouwen in Dordrecht. Naast de ambtenaren van de burgerlijke stand worden ook alle Dordtenaren opgeroepen om herinneringen en accessoires van hun trouwen met het publiek te delen. Neem uw foto's, trouwjurk of menukaarten mee en ze worden ter plekke getoond! Op zondagmiddag om 15.00 uur geeft Nella Mirando, van het Koninklijk Zigeuner Orkest Tata Mirando een concert met Klezmer-muziek en bijzondere bruiloftscomposities.

De ambtenaren van de burgerlijke stand hebben de meeste ervaring met het trouwen in Dordrecht. Waar de meeste mensen maar één keer in hun leven trouwen, maken de ambtenaren van de burgerlijke stand het bijna dagelijks mee. Vandaar dat zij door burgemeester Bandell in het bijzonder in het zonnetje worden gezet.

Dit hele weekend worden alle Dordtenaren van harte uitgenodigd hun herinneringen, foto's, menukaarten en accessoires op te zoeken en met ons te delen. De mooiste worden getoond en verhaald op en tijdens de expositie. Chris de Bruyn, conservator van Simon van Gijn, Museum aan Huis gaat beide middagen in op de achtergronden van de meegebrachte trouwaccessoires.

Programma:
Op zaterdag 29 maart om 15.00 uur spreekt burgemeester Bandell de ambtenaren van de burgerlijke stand toe.

Op zondag 30 maart om 14.00 uur wordt er in een live-interview aandacht besteed aan migratiehuwelijken in Dordrecht.

15.00 uur spelen Nella Mirando en de leerlingen van het Koninklijk Zigeunerorkest Tata Mirando bijzondere bruiloftscomposities. Het hele weekend is het atelier van Charlotte Wooning en Frieda den Ouden geopend. Deze kunstenaressen vermaken bruidskleding en geven bruidsaccessoires een eigentijdse vorm.

Expositie `In de Echt Verbinden'
zaterdag en zondag, 12.00-17.00 uur Kunstkerk, Hofkwartier Dordrecht. Museumstraat 65 (tegenover Dordrechts Museum).

Toegang: EUR2,50