Ingezonden persbericht


PERSBERICHT maart 2003.

LS,

Hierbij zenden wij u onderstaand persbericht met het verzoek daarover te publiceren. Indien binnen uw medium van toepassing verzoeken wij u de aankondiging van deze jubileumbijeenkomst ook op te nemen in uw activiteiten-agenda. Voor nadere informatie kunt u desgewenst contact opnemen met Ank Gorter (0592 - 341210) of Bert Middelkamp (0592 - 356195). Indien u aanwezig wilt zijn voor het maken van een verslag, foto's of opnames kunt u vooraf of ter plekke contact opnemen met een van beide contactpersonen.

Baptisten Gemeente Assen.

JUBILEUM BAPTISTEN GEMEENTE ASSEN

Op zaterdag 29 maart 2003 herdenkt de Baptisten Gemeente Assen het 50-jarig jubileum van de gemeente. 's Middags vanaf half twee is er een jubileumbijeenkomst voor leden, oud-leden, vrienden en relaties van de gemeente. Iedereen is daarbij van harte welkom.

Het is nu 50 jaar geleden dat in Assen een Baptisten Gemeente werd gesticht. De historie van de gemeente zal centraal staan op de jubileummiddag. Er is een fototentoonstelling, doorlopende videopresentatie en er kunnen oude geschriften worden ingezien. De hele middag is er de gelegenheid voor gezellige ontmoetingen onder het genot van koffie, thee en traktaties. Rond drie uur is er een kort officieel gedenkmoment.

Er hebben zich inmiddels al veel oud-leden en andere belangstellenden aangemeld, maar ook onaangekondigde bezoekers zijn van harte welkom. De jubileumbijeenkomst op zaterdag 29 maart a.s. wordt gehouden in het kerkgebouw aan de Oranjestraat 13 in Assen. Iedereen is welkom vanaf 13.30 uur. De bijeenkomst duurt tot ongeveer half vijf. Als aandenken is een jubileummok verkrijgbaar, exclusief voor dit jubileum vervaardigd.

Verder is er op zondag 30 maart een bijzondere kerkdienst ter gelegenheid van het jubileum. De dienst begint om 9.15 uur en voorganger is ds. P. Brongers. Bij deze dienst is er muzikale medewerking van de voormalige muziekgroep "Friends": in de loop van de jaren 90 is deze groep opgeheven, maar ter gelegenheid van dit jubileum treden ze nog een keer weer op. Verder zal de zondagsschoolleiding uit de beginjaren van de gemeente een vertelling doen met het vroeger veel gebruikte flanelbord. Na afloop van deze bijzondere dienst is er nog gelegenheid samen koffie te drinken, waarbij een feestelijke traktatie wordt verzorgd.

---- --