Ingezonden persbericht

Afdeling Communicatie
Hilversum, 25-03-2003

Televisie
OPEN HUIS
Uitzending zaterdag 29 maart
Nederland 2 ­ 19.30 uur


Hans klok houdt open huis in purmerend

Ook deze week keert presentator Bert Kuizenga in het TROS-programma OPEN HUIS op zaterdag 29 maart met een bekende Nederlander terug naar een bijzondere locatie uit zijn/haar verleden. Dit keer is dat met Hans Klok naar zijn geboortehuis in Purmerend. Het hele huis stond in het teken van zijn passie voor goochelen.

OPEN HUIS besteedt wekelijks aandacht aan uiteenlopende onderwerpen over wonen en leven in de breedste zin van het woord. Wonen in een gevangenis; voor sommigen is het een kwestie van moeten maar anderen kiezen er bewust voor. OPEN HUIS gaat op bezoek bij Ad en Marjan van Bergum die hun eigen 'jailhouse rock' hebben gecreëerd in de voormalige bajes van Almelo.

Nederland is multi-culti en kent vele religies. Bert gaat naar een Joodse familie in Amsterdam om te kijken hoe zij leven en wonen.

Op IJburg bij Amsterdam zijn de eerste bewoners gearriveerd en die kunnen worden beschouwd als echte pioniers. Maar is pionieren wel zo leuk als je voor elk halfje wit een eind moet rijden? Bert trekt zijn laarzen aan en neemt poolshoogte.

Ook in deze aflevering besteedt OPEN HUIS aandacht aan de verkiezing 'wie heeft het mooiste toilet van Nederland?' Het toilet van deze week bevindt zich in Wassenaar. Heerlijke strandtaferelen in het kleinste kamertje.

Voor meer informatie over de wedstrijd en andere onderwerpen uit OPEN HUIS zie www.tros.nl/openhuis.



Ingezonden persbericht