Gemeente Roermond

Roermond, 25 maart 2003

Opening Wijkservicepunt Donderberg op zaterdag 29 maart 2003

Zaterdag 29 maart 2003 gaat het Wijkservicepunt officieel van start. Om 14.00 uur zal wethouder Tilman Schreurs het Wijkservicepunt openen. Aansluitend is er tot 16.00 uur de gelegenheid, onder het genot van een hapje en een drankje, het Wijkservicepunt te bezichtigen en kennis te maken met de medewerkers. Het Wijkservicepunt aan het Pastoor de Witpad 10 (voorheen ruimte van Thuiszorg).

Vanaf maandag 31 maart 2003 is het Wijkservicepunt elke werkdag van 9.30 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 15.00 uur geopend. Behalve op donderdag, dan zijn de openingstijden van 13.00 tot 19.30 uur.

In het Wijkservicepunt komt onder andere een informatiebalie, waar men met vragen over zorg, huisvesting, de kwaliteit van de woonomgeving, veiligheid, sociaal-cultureel werk, etc. terecht kunt. De vragen worden beantwoord door de baliemedewerker/ster. Zo nodig verwijst hij of zij door naar de deelnemende instellingen, en wordt een afspraak gemaakt. Verschillende instellingen zullen spreekuur houden in het Wijkservicepunt. Ook komen er computers om informatie op te vragen over allerlei organisaties en onderwerpen. Stichting Wel.kom en de wijkconciërges van de gemeente Roermond zullen hun kantoor hebben in het Wijkservicepunt, voor zover het medewerkers ten behoeve van de Donderberg zijn.

Door de vrije inloop is het Wijkservicepunt een ontmoetingsplek waar bewoners onderling contacten kunnen leggen onder het genot van een kop koffie of een krantje.