Ingezonden persbericht


Persbericht

Den Haag, 26 maart 2003

Dit jaar bovendien Nationaal Kampioenschap Halve Marathon

City-Pier-City Loop zet traditie ondanks alles voort

Zaterdag aanstaande, 29 maart, vindt de City-Pier-City Loop 'gewoon' plaats. Door de start/finish-locatie te verplaatsen van de Lange Vijverberg/het Lange Voorhout naar de nabijgelegen Koningskade (ter hoogte van het Malieveld) kan de inmiddels al weer 29e editie van de vermaarde loop tóch plaatsvinden.

Door de verscherpte beveiliging van de aan het Lange Voorhout gelegen ambassades van de Verenigde Staten en Groot-Brittannië was het niet meer mogelijk om op deze locatie te starten en finishen; zowel de benodigde infrastructuur als veiligheid kon op de locatie niet meer gewaarborgd worden.

Verhuizing
Aan het eind van de vorige week werd voor de organisatie duidelijk dat er 'verhuisd' moest worden. Na intensief overleg met de afdeling Vergunningen van de Gemeente Den Haag, de diverse hulpdiensten en de betrokken ambtenaren werd dit besluit genomen. De Koningskade -waar tot en met 2001 ook al werd gestart, maar nog nooit werd gefinisht- werd als het meest ideale alternatief aangewezen. Met als gevolg dat de traditie gehandhaafd bleef: een parcours dat vanuit het centrum richting de Pier en over de boulevard in Scheveningen gaat en daarna weer terugkeert naar het centrum. Echter, qua afstand kostte deze verplaatsing enkele honderden meters. De oplossing hiervoor werd snel gevonden: het draaipunt op de boulevard van Scheveningen werd verder weg geplaatst. Hierdoor worden de verloren meters in het centrum van Den Haag in de badplaats teruggewonnen en behoudt de halve marathon zijn officiële afstand.

Programma
De traditionele halve marathon vangt aanstaande zaterdag dus 'gewoon' aan om 14.30 uur. Andere activiteiten die deze dag gaan plaatsvinden, zijn onder meer de eerste editie van de Alfred Jodokus Kwak Kinderloop en de Jeugd- & Scholierenloop. Uiteraard is er ook weer een Business Run, waaraan dit jaar een recordaantal bedrijven meedoen. Een gedeelte van de opbrengst van deze loop gaat, zoals gebruikelijk, naar het goede doel. Dit jaar is gekozen voor 'Topsporters voor Topsporters'.

Na-inschrijving
Er is nog een mogelijkheid om zich in te schrijven voor alle trimlopen van de City-Pier-City Loop (met uitzondering van de A.J.K. Kinderloop) op vrijdag 28 maart van 17.00 tot 20.00 uur en zaterdag 29 maart tot één uur voor aanvang van de betreffende afstand. Locatie van de na-inschrijving is de Kunstpassage aan de Kneuterdijk 1.

Het complete programma van de City-Pier-City Loop 2003 ziet er zaterdag als volgt uit: 11.00 uur Alfred Jodokus Kwak Kinderloop (1,2 km.) 11.30 uur Jeugd- & Scholierenloop (2,5 km.)
12.00 uur Familieloop (5 km.)
13.00 uur 10 KM Wedstrijd- & Trimloop, Business Run 14.30 uur Halve Marathon Wedstrijd- & Trimloop, Business Run 14.30 uur Internationale Halve Marathon
(tevens NK Halve Marathon voor Senioren & Masters)

Voor meer informatie: