Gemeente Den Helder

26-03-2003 Kom naar de opening van de projectwinkel op 29 maart!

De projectwinkel: een zaak van plannen en ideeën Woont u in Nieuw Den Helder en bent u benieuwd naar de plannen en ideeën voor uw wijk? Dan kunt u voortaan dicht bij huis terecht: op zaterdag 29 maart gaan de deuren open van de Projectwinkel Nieuw Den Helder aan de Marsdiepstraat 305. U kunt hier binnenlopen om de ideeën te bekijken die er rond de wijk zijn en vooral te vertellen wat u daarvan vindt. Dat laatste is heel erg belangrijk. Want al de ideeën die het Projectteam Nieuw Den Helder-centrum uitbroedt, moeten natuurlijk wel aansluiten bij wat ú als bewoner van de wijk belangrijk vindt voor uw leefomgeving. Overigens bestaat het Projectteam ook uit veel vertegenwoordigers van bewonersverenigingen. Dat neemt niet weg dat we ook uw mening willen horen.

De juiste weg
In de Projectwinkel treft u onder andere Jeanette de Gans aan. Zij is de assistent van Jan Goed, de gemeentelijke projectleider van het vernieuwingsgebied Texelstroomlaan en omstreken. Jeanette de Gans regelt alle organisatorische en administratieve zaken rondom het werk van de projectleider. Als u dus vragen heeft over de gang van zaken rond de verbeteringen in uw wijk, zal zij die beantwoorden. En anders weet ze wel de juiste weg om het antwoord te achterhalen. Verder zullen er vanuit de winkel allerlei activiteiten plaatsvinden. Misschien zijn er trouwens mensen die daarvoor goede ideeën hebben, zoals een tentoonstelling van een kunstenaar uit de wijk, of een verhalenmiddag over vroeger. Die horen we dan graag. Dit aanbod geldt overigens voor iedereen, jong en oud, als u maar inwoner of bezoeker bent van het verbetergebied!

Welkom!
Op zaterdag 29 maart opent wethouder Robbert Waltmann (verantwoordelijk voor stedelijke vernieuwing en dus ook voor dit project) om 11.00 uur officieel de Projectwinkel Nieuw Den Helder. Dat doet hij samen met mevrouw Rijken Rapp, die al jaren toezichthoudster in de wijk is. Het wordt een feestelijke opening met wat hapjes, drankjes en muziek. Voor de kinderen is er een optreden van steltlopers en zijn er clowns. U bent daarbij van harte welkom. Geen gelegenheid om op zaterdag te komen? De winkel is iedere dinsdag tot en met donderdag geopend, en wel van 10.00 tot 15.00 uur. U kunt ook bellen via telefoonnummer 613 373 of faxen via nummer 610 789. In de Projectwinkel kunt u overigens alleen terecht voor zaken over de verbeteringen in de wijk. Voor klachten over onderhoud en dergelijke blijft u gewoon naar de wijkconciërge, Frans Forrer, gaan. Zijn spreekuur is iedere dinsdag van 11.00 tot 12.00 uur in wijkcentrum De Dintel aan de Dintelstraat 67a.
« terug