Gemeente Nuth


24-03-2003

Scoutinggroepen ruimen zwerfafval op

Op zaterdag 29 maart a.s. gaan de leden van Scoutinggroep Hedwig en Scoutinggroep Sint Hubertus in het centrum van Nuth aan de slag om zwerfafval op te ruimen. Van 's morgens 10.30 uur tot 's middags 15.00 uur zijn de Bevers, Kabouters, Welpen, Esta's, Scouts, Explorers en Pivo's in de weer om de centrumstraten te ontdoen van zaken die daar niet horen. Burgemeester Headley Binderhagel zal om 12.00 uur het reeds ingezamelde afval symbolisch in ontvangst nemen.

Gedurende de hele zaterdag zijn de Scoutinggroepen in touw. Iedere leeftijdsgroep draagt zijn steentje bij. Als de centrumstraten schoon zijn, nemen de Scoutinggroepen de omliggende straten één voor één onder handen. De gemeente Nuth zorgt voor het afvoeren van het zwerfafval en stelt de inzamelmaterialen ter beschikking.

De Scouts verrichten deze actie binnen hun project 'Natuurlijk Scouting, Buiten Gewoon Actief'. Scouts hebben de natuur hoog in het vaandel. De natuur beperkt zich niet alleen tot het buitengebied maar behelst ook het centrum van de gemeente. Door de jeugdleden van Scouting te confronteren met de zorg voor hun eigen omgeving, verwacht Scouting dat ze later die zorg ook zullen hebben.