Gemeente Dordrecht


---

Vijfhonderd Dortenaren denken mee over De Stadswerven

Vincent Brinkhof
Zaterdag 29 maart om16.00 in het Energiehuis nemen de wethouders Spigt, Sas en Kamsteeg een manifest met uitspraken over De Stadswerven in ontvangst.
Het manifest is het resultaat van werkateliers met deskundigen en bewoners en het Open Huis aan de Voorstraat. In totaal hebben zo'n 500 mensen meegedacht over de toekomst van De Stadswerven. Het manifest is op te vatten als een dringend advies aan het gemeentebestuur. Het manifest wordt overhandigd door Bert van Meggelen.

Enkele citaten uit het manifest:

* "De Stadswerven: maak er iets unieks en ook Dordts van"
* "Op de Stadswerven draait alles om het Wantij"
* "Alsjeblieft geen megastores, geen megadisco's! Er is al genoeg mega-eenheidsworst

* "Stadswerven is niet alleen om te wonen te winkelen. Het gebied moet iets nautisch en verweerds houden. Dat past bij een stad aan het water."

* "De Stadswerven is levendig en multicultureel"
De Stadswerven
Grenzend aan de Beneden Merwede en oostelijk van het oude Dordtse stadscentrum, ligt een gebied waar land en water elkaar ontmoeten. De rivier het Wantij stroomt er in de grote rivier, het gebied de Staart steekt er zijn Kop vol in het water. Hier moet de komende jaren een bruisende nieuwe wijk verschijnen. Een woon, werk en uitgaansgebied; een nieuw centrum voor de Drechtsteden. In juni van dit jaar neemt de gemeenteraad een besluit over een programma van uitgangspunten.