Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie


NK halve marathon in onrustig Den Haag

(27-03-2003)

Op zaterdag 29 maart worden de nationale titels op de halve marathon verdeeld tijdens de City-Pier-City Loop in Den Haag. Bij de mannen is Koen Raymaekers de belangrijkste titelkandidaat. Bij de vrouwen wordt een strijd verwacht tussen Wilma van Onna, Anne van Schuppen en Annelieke van der Sluijs.

Ook Kamiel Maase zal zaterdag in Den Haag aan de start verschijnen maar kiest, in verband met zijn voorbereiding op de NK marathon in Rotterdam, voor de 10 kilometer.

Met name de vrouwenwedstrijd is redelijk bezet. De belangrijkste kandidaten voor de titel zijn Wilma van Onna, Anne van Schuppen en Annelieke van de Sluijs. Irma Heeren en Nadja Wijenberg moesten helaas op het laatste moment afzeggen wegens een blessure. Daarnaast is er nog een breed veld van loopsters die zich wellicht naar een podiumplaats kunnen lopen waaronder; Edith Kortkaas, Sandra ter Horst en Marlies Jongerius-Kort.

Wegens verschillende omstandigheden komen een aantal sterke Nederlandse lopers zaterdag niet aan de start. Dat geeft kansen voor een verrassende podiumstrijd bij de mannen waarbij Koen Raymaekers favoriet is voor de titel. Andere podiumkandidaten zijn o.a. Stan Rijken en Jan-Willem Schaar.

Vanwege de aangescherpte beveiliging van ambassades als gevolg van de oorlog in Irak heeft de organisatie het parcours op een aantal punten moeten wijzigen. De organisatie stuurt de lopers over de Koningskade in plaats van de Lange Vijverberg en het Lange Voorhout. Het keerpunt op de Scheveningse boulevard is wat verder weg gelegd waardoor de CPC-deelnemers langer langs de zee lopen.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar: http://www.cpcloop.nl