Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 29-03-2003 Mediaberichten 29 maart (14.00 uur)

Uitslaande brand bij supermarkt

HORST In de nacht van vrijdag op zaterdag is een supermarkt zwaar beschadigd en een opslagplaats verloren gaan door een felle uitslaande brand. De politie onderzoekt of er sprake is van brandstichting.

Vlak voor 02.00 uur werd de brand ontdekt in de emballageopslagplaats tussen de supermarkt en een bloemisterij aan de Kerkstraat. De brandweer rukte met groot materieel uit en was nog ongeveer een uur de brand meester. Toen bleek dat de winkel zware rook en waterschade had opgelopen. De hele winkelinhoud zal vervangen moeten worden en gaat, volgens de bedrijfsleiding, zeker een week dicht. Ook de bloemisterij liep schade op.

De technische recherche van de politie is een onderzoek gestart. Over de omvang van de schade valt nog niets te zeggen.

63 bekeuringen bij verkeerscontroles

ECHT De politie van Echt heeft vrijdagmiddag bij verkeerscontroles 63 weggebruikers bekeurd. De controles zijn gehouden in Nieuwstadt, Maasbracht en Echt. De bekeuringen waren onder andere voor het niet dragen van de autogordel, opgevoerde bromfietsen, fietsen zonder licht en het niet handsfree bellen.

Zonder gordel én zonder rijbewijs

ROERMOND De politie bekeurde zaterdagmorgen een 37-jarige man uit Roermond omdat hij zonder gordel te gebruiken in zijn auto reed. Bij verdere controle beek de man een ontzegging van de rijbevoegdheid te hebben en was zijn rijbewijs ongeldig verklaard. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Kopstoot beboet met 150 euro

VENLO Een 33-jarige man uit Venlo heeft vrijdagmiddag in het kader van het snelrecht een boete gekregen van 150 euro, wegens een kopstoot die hij een kastelein gaf. In het café aan de Parade werd de man volgens eigen zeggen kwaad omdat de kastelein zijn moeder beledigde. Hij is gearresteerd door de politie en kreeg in overleg met de officier van justitie de boete opgelegd. De kastelein liep een gezwollen neus op.