ERNST AND YOUNG

ERNST & YOUNG: Van den Hoogenband en Vergeer

Zwemmer Pieter van den Hoogenband en rolstoeltennister Esther Vergeer sponsor ambassadeurs voor Ernst & Young

ROTTERDAM, 29 MAART 2003 - Olympisch medaillewinnaars Pieter van den Hoogenband en Esther Vergeer gaan adviesorganisatie Ernst & Young ondersteunen bij het uitdragen van het sponsorcontract dat het bedrijf heeft met NOCNSF en het Nederlands Olympisch Team. Hiertoe is door betrokken partijen een contract ondertekend dat Van den Hoogenband en Vergeer voor een jaar aan Ernst & Young verbindt.

'Pieter en Esther gaan voor ons als ambassadeurs optreden om met name op de arbeidsmarkt nog meer bekendheid te geven aan het langlopende contract dat we hebben met NOCNSF. Met hen hebben we twee topsporters van formaat, twee persoonlijkheden die hun talenten maximaal benutten. Iets dat we bij Ernst & Young zeer waarderen', stelt Jan Simons, lid van de Raad van Bestuur.

Van den Hoogenband wordt ook betrokken bij de zakelijke advisering aan Olympische topsporters. Ernst & Young geeft als onderdeel van de sponsorovereenkomst met het NOCNSF fiscaal advies aan 240 atleten van het Nederlands Olympisch Team. 'Ervaring leert dat veel atleten hun zaken financieel vaak niet goed op orde hebben. Ze lopen daarmee aanzienlijke financiële risico's. In nauwe samenwerking met Pieter kijken hoe we deze ondersteuning in een structurele vorm kunnen gieten zodat deze sporters zich alleen nog maar op datgene hoeven te richten waar ze het beste in zijn: topsport bedrijven', aldus Jan Simons.

Noot aan de redactie
Voor journalisten is het mogelijk de ondertekening van het contract bij te wonen. Deze vindt plaats op 29 maart aanstaande om 14.45 uur in zwembad Sloterpark te Amsterdam.

Voor meer informatie

Erik Ruts
Manager Sponsoring
T: (06) 212 512 50 of (0)10 406 88 88

Toby Ellson, woordvoerder Ernst & Young
T: (0)6 290 847 62 of (0)10 406 53 64

29 mrt 03 14:45