Korps: Brabant-Noord, plaats: Cuijk 29-03-2003 Persberichten District Land van Cuijk

SNELHEIDSCONTROLE, Boxmeer/Oploo

Vrijdagmiddag zijn bij snelheidscontroles op de Sambeekseweg in Boxmeer en op de Deurneseweg in Oploo zes automobilisten bekeurd voor overtreding van de maximum snelheid van 80 km/h. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 110 km/h.

VROUW RIJDT ZONDER LICHT OVER RIJKSWEG, Haps

In de nacht van vrijdag op zaterdag zagen surveillerende agenten op rijksweg A73 onder Haps twee vrouwen geheel zonder verlichting in een auto rijden. De 22-jarige bestuurster uit Wijchen verklaarde dat de verlichting defect was. Zij is voor het gevaarlijke rijgedrag bekeurd. De agenten hebben de dames naar een parkeerplaats begeleid waar ze de hulp van de wegenwacht hebben ingeroepen.

DRONKEN MAN GEWOND NA VAL MET FIETS, Boxmeer

In de nacht van vrijdag op zaterdag troffen agenten in de berm van de Faunalaan in Boxmeer een 62-jarige dronken gewonde fietser uit die plaats aan. De man had volgens zijn zeggen teveel gedronken en was daardoor ten val gekomen. Hij is met schouderletsel overgebracht naar het Maasziekenhuis in Boxmeer.

EUR 190,= BOETE VOOR RIJDEN ONDER INVLOED, Sint Anthonis

Van vrijdag op zaterdag is een 18-jarige automobilist uit Volkel betrapt op het rijden onder invloed van alcohol op de Boxmeerseweg in Sint Anthonis. Hij kreeg een geldboete van EUR 190,= en een rijverbod.

VERWAARLOOSDE HONDEN AANGETROFFEN, Beugen

De politie heeft zaterdagmorgen aan de Kwekersweg in Beugen zes verwaarloosde honden aangetroffen en inbeslaggenomen. De honden zaten onder de uitwerpselen en hadden geen fatsoenlijk onderkomen. Bij de meldkamer was een melding binnengekomen dat de honden daar losliepen en een voorbijganger zouden hebben gebeten. Het betroffen kruisingen van Sint Berhardhonden met New Foundlanders. In overleg met een inspecteur van de dierenbescherming zijn de honden inbeslaggenomen en tijdelijk ondergebracht in een dierenasiel. De politie is nog op zoek naar de eigenaar en maakt proces-verbaal op op grond van de Wet Gezondheids-en Welzijnswet voor Dieren.