Korps: Brabant-Noord, plaats: Uden 29-03-2003 Persberichten District De Leijgraaf

POLITIE TREFT BIJ TOEVAL HENNEPKWEKERIJ AAN, Uden

Vrijdagmiddag heeft de politie in een woning aan de Wijsthoek in Uden bij toeval een hennepkwekerij met 310 planten aangetroffen. De bewoner van het pand was niet op zijn werk verschenen, waarna een collega poolshoogte ging nemen. De deur van de woning bleek op een kier te staan. De collega vertrouwde het niet helemaal en waarschuwde de politie. In de woning troffen de agenten daarop in een slaapkamer een hennepkwekerij met 310 hennepplanten aan. De kwekerij is ontmanteld en de 310 planten, 23 assimilatielampen, 15 transformatoren, 3 koolstoffilters, 2 ventilatoren en 1 verwarming zijn inbeslaggenomen. Op de zolderverdieping bleek nog een lege kweekruimte aanwezig te zijn. De 32-jarige bewoner was niet thuis. Hij zal later door de politie worden verhoord.

VROUW AANGEHOUDEN MET GESTOLEN PAS, Veghel

Vrijdagmiddag heeft een 33-jarige inwoonster uit België bij een bank aan het Heilig Hartplein in Veghel geprobeerd een bankrekening te openen met een van diefstal afkomstige pas. De vrouw is aangehouden door de politie en verklaarde de pas te hebben gekregen. Zij is voor verhoor ingesloten.

SNELHEIDSCONTROLE, Schaijk

Vrijdagavond zijn bij een snelheidscontrole op de N324 in Schaijk zes automobilisten bekeurd voor overtreding van de maximum snelheid van 80 km/h. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 106 km/h.

GESTOLEN AUTO BETROKKEN BIJ ÉÉNZIJDIG VERKEERSONGEVAL, Uden

Zaterdagmorgenvroeg troffen agenten op de Herpenstraat in Uden een auto op zijn kant in het plantsoen aan. De auto bleek, zonder dat de eigenaar het al wist, voor zijn woning aan de Odiliastraat in Uden te zijn ontvreemd. De dader is vermoedelijk de macht over het stuur verloren. Hij is er na het ongeval vandoor te gaan.