Politie Rotterdam-Rijnmond

Uitgave zaterdag 29 maart 2003

* TIEN VERDACHTEN AANGEHOUDEN BIJ BESTRIJDING DRUGSOVERLAST

De wijkpolitie van het distict Feijenoord-Ridderster, omgeving Sandelingplein, heeft in samenwerking van de Flying-squad een actie gehouden tegen een dealpand.
Op straat werden diverse mensen aangehouden, die het pand hadden bezocht. Vervolgens werd er een instap gedaan in de betreffende woning. In Totaal werden tien mensen aangehouden, onder wie de 27-jarige dealer afkomstig uit Rotterdam. Hij werd in verzekering gesteld.
Bij zoeking in het pand vond men gebruikershoeveelheden verdovende middelen, alsmede spullen die bij autoinbraken waren buitgemaakt. Een hond werd overgebracht naar een asiel. Bestrijding van drugsoverlast is één van de prioriteiten van de politie Rotterdam-Rijnmond.

Avonduitgave vrijdag 28 maart 2003

* SNELHEIDSCONTROLES
Personeel van de Verkeerspolitie (Afdeling Verkeerstoezicht) hield vrijdagmorgen en -middag radarsnelheidscontroles op de Pascalweg en Beverwaardseweg. Tussen half elf en half twaalf werd gecontroleerd op de Pascalweg. Van de 711 passerende automobilisten overschreden er 20 de 50 km-limiet. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 76 km/uur. Op de Beverwaardseweg, waar tussen kwart voor twaalf en kwart voor ''n werd gecontroleerd hielden 24 van de 423 voorbij de radarwagen rijdende automobilisten het gaspedaal te diep ingedrukt. Hoogste score bedroeg hier 75 km/uur.


* VROUW IN WONING OVERVALLEN EN GEDWONGEN TE PINNEN

VLAARDINGEN - Vrijdagmorgen rond half elf werd een 23-jarige bewoonster van de Professor Rutgersstraat in haar woning overvallen door twee gemaskerde en gewapende mannen. In de woning, waar ook juist de 21-jarige vriend van de bewoonster binnen was gekomen, dwongen de beide overvallers de vrouw om met hen naar buiten te gaan en bij een paar honderd meter verderop gelegen geldautomaat te pinnen. Zij maakten daarbij een bedrag van enkele honderden euro's buit. De beide overvallers lieten daarna de vrouw gaan en liepen vervolgens met hun buit weg in de richting van de Marnixlaan. Daarbij gooide ''n van de daders het bij de overval gebruikte vuurwapen weg in de bosjes bij de Dr. Wiardi Beckmannsingel. Daar werd het vuurwapen korte later aangetroffen en veiliggesteld. De recherche van het district Waterweg stelt een onderzoek naar de beide overvallers in.


* VERDACHTE ZWARE MISHANDELING AANGEHOUDEN

RIDDERKERK - Vrijdag werd een achttienjarige jongen uit Ridderkerk voorgeleid aan de Officier van Justitie in Rotterdam, verdacht van zware mishandeling in de afgelopen Oudejaarsnacht van een 30-jarige man, eveneens uit Ridderkerk. De verdachte werd woensdag jl. na uitgebreid onderzoek aangehouden door rechercheurs van het district Feijenoord-Ridderster. De zware mishandeling vond tussen vier en vijf uur 's morgens plaats in de Groen van Prinstererstraat in Ridderkerk. De dertigjarige Ridderkerker liep daar samen met zijn vriendin, toen beiden werden ingehaald door een groep jongeren. Uit deze groep kwam een jongen naar voren, die het slachtoffer met een houten balk op het hoofd sloeg. Even daarvoor had er al een woordenwisseling tussen de jongen en de man plaatsgevonden. Als gevolg van de klap viel het slachtoffer op straat, waar hij ook nog werd geschopt. De Ridderkerker werd door GGD-personeel vervoerd naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam, waar na onderzoek bleek dat hij een schedelbasisfractuur had opgelopen. Zijn toestand was langere tijd kritiek. Inmiddels is de man herstellende. Tijdens het verhoor van de achttienjarige verdachte bekende deze het slachtoffer met een houten balk op het achterhoofd te hebben geslagen. Hij had dit gedaan omdat de dertigjarige Ridderkerker hem zou hebben uitgescholden.


* JONGEN BEROOFD VAN HANDTELEFOON
Vrijdagmorgen rond half elf werd een vijftienjarige jongen uit Rotterdam, toen hij op de Randweg uit een tram stapte, plotseling ingesloten door een aantal knapen, die hem in eerste instantie om een sigaret vroegen. Vervolgens werd het slachtoffer door ''n van de knapen bedreigd met een mes en gesommeerd zijn handtelefoon af te geven.


* BEROVER DOOR OMSTANDERS IN KLADDEN GEGREPEN

Vrijdagmiddag rond kwart voor twee trachtte een 22-jarige Rotterdammer in de Rosener Manzstraat bij een bankgebouw een 34-jarige vrouw van haar tas en geld te beroven. Omstanders grepen direct in en hielden de man aan, die zij even later overdroegen aan gealarmeerd politiepersoneel. Het slachtoffer, dat als gevolg van de poging beroving letsel aan haar lip opliep, moest door GGD-personeel ter plaatse aan haar verwonding worden behandeld. De 22-jarige Rotterdammer werd voor nader verhoor en onderzoek in verzekering gesteld.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
Politiepersoneel van het district De Noordhoek stelde vrijdagmorgen op grond van de Opiumwet een onderzoek in een woning in de Gravin Adelastraat in. Op de zolderetage van de woning werd een hennepkwekerij aangetroffen. In totaal zo'n 180 hennepplanten en de voor de groei benodigde apparatuur werden in beslag genomen en later op de dag vernietigd. Personeel van Eneco constateerde dat de voor de kwekerij benodigde stroom illegaal werd afgetapt en sloot de elektriciteitsvoorziening af. Tegen de 26-jarige bewoner werd op grond van de Opiumwet proces-verbaal opgemaakt.