Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Duitse menners bovenaan in Gothenburg

29/03/2003

Gothenburg, 29 maart 2003
Werelbeker titelverdediger Michael Freund won vanavond met krappe voorsprong op zijn landgenoot Christoph Sandmann de eerste omloop van de slotwedstrijd om de Wereldbeker voor vierspannen in het Zweedse Gothenburg. Ondanks zijn geblesseerde linkerschouder wist Freund, die tot nu toe alle wedstrijden waar hij aan de start kwam op zijn naam schreef, het snelle parcours foutloos af te leggen. Het scheelde echter maar weinig of de wedstrijd zou gewonnen zijn door Freund's Global teamgenoot Boyd Exell. De winnaar van de wereldbekerwedstrijd in Indoor Brabant passeerde de finishlijn 0.38 seconde sneller dan Freund, maar een afgeworpen balletje gooide roet in het eten. Het is al de tweede maal dit seizoen dat Exell Freund's tijd weet te verslaan. Maar steeds was het een afgeworpen balletje wat hem van de overwinning weerhield. De Australiër zal morgen dan ook alles uit de kast halen om Freund voor te blijven. Mark Weusthof eindigde met zijn schimmelspan op de vierde plaats. De Twentenaar reed het parcours weliswaar foutloos, maar doordat zijn voorpaarden niet geheel op elkaar ingespeeld waren, kon hij de snelheid in zijn span niet opvoeren. De Zweedse menners Fredrik Persson en Tomas Eriksson mochten vanavond in het Scandinavium de spits afbijten. Ondanks het waanzinnig enthousiaste publiek slaagden de populaire menners er niet in foutloos rond te komen en moesten zij genoegen nemen met de laatste twee plaatsen.
Morgen, zondag 30 maart, zal om 17.55 uur de Wereldbekerwedstrijd verreden worden. In tegenstelling tot eerdere berichten zal er geen winning round plaatsvinden. De wedstrijd wordt verreden over een ronde. De Wereldbekerpunten die morgen behaald worden zullen opgeteld worden bij het huidige puntenaantal van de menners. De startvolgorde morgen is als volgt:
1. Tomas Eriksson (Swe)
2. Fredrik Persson (Swe)
3. Mark Weusthof (Ned)
4. Boyd Exell (Aus)
5. Christoph Sandmann (Ger)
6. Michael Freund (Ger)

NOS Studio Sport zal zondag 30 maart in haar avonduitzending aandacht besteden aan de Wereldbekerwedstrijd voor vierspannen in Gothenburg.

www.worldcupdriving.com