Nederlandse Moslim Omroep




PERSBERICHT



Hilversum, 27 maart 2003



P/HA

Geraakt door de oorlog
Uitzending: zaterdag 29 maart
Om 22.19 uur, Nederland 1

Geraakt door de oorlog
Presentatie: Jacobine Geel

Op zaterdag 29 maart brengt de NCRV samen met de IKON en de NMO een speciale televisie-uitzending over wat de Irak-oorlog met Nederlanders doet. In het programma staan persoonlijke gevoelens zoals woede, onmacht, angst, moedeloosheid etc. centraal.

`Geraakt door de oorlog' is een programma met muzikale optredens, momenten van bezinning en persoonlijke uitspraken. `Geraakt door de oorlog' wil stilstaan bij wat er gebeurt in Irak, lotsverbondenheid tonen met de mensen daar en uiting geven aan de emoties die hier leven.

M.m.v. Freek de Jonge, Robert Jan Stips, Margriet Eshuys, Gospeltrain zangeres Berget Lewis, Silkstone, alt Myra Kroese, Annemiek Schrijver (IKON), Ferdinand Borger (IKON), legerpredikant Ton Boeschoten, de Irakeese Zanaib Al-Touraihi, Derwish Maddoe (Nederlandse Moslim Raad), Hedy d'Ancona, Rick Nieman, Sylvain Ephimenco, Bram Vermeulen, Jack Wouterse, Jessica Durlacher, Rob de Wijk e.a.

Kijkers kunnen via SMS (7070 IRAK) ook een persoonlijke bijdrage leveren aan `Geraakt door de oorlog', reacties worden tijdens het programma getoond.
Kijk ook op: www.ncrv.nl/forums

De uitzending van NCRV's Cappuccino zaterdag op radio 2 (tussen 9.00 en 12.00 uur) staat ook helemaal in het teken van 'Geraakt door de oorlog'.