Gemeente Maastricht

Archeologische rondleiding Vrijthof

---

Op zondag 30 maart verzorgt de taakgroep Cultureel Erfgoed van Gemeente Maastricht een open dag over de opgravingen op het Vrijthof. Tussen 11.00 uur en 15.00 uur kunt u elk heel uur deelnemen aan een rondleiding. (Bij veel belangstelling starten de rondleidingen ook elk half uur.) Per rondleiding kunnen maximaal veertig personen deelnemen.

Wilt u meedoen? Dan kunt u vanaf vandaag een (gratis) voucher ophalen voor een van de rondleidingen. De vouchers en informatiemateriaal zijn tot zaterdag verkrijgbaar bij het Gemeente-Infocentrum aan de Vissersmaas, en tot en met zondag bij café De Perroen op het Vrijthof.

De rondleiding duurt in totaal ongeveer drie kwartier en begint bij café De Perroen, waar een kleine expositieruimte is ingericht. Vervolgens gaat de groep naar de opgraving op het Vrijthof (buiten de bouwput) waar een medewerker van de taakgroep Cultureel Erfgoed uitleg geeft. Een speciale rondleiding voor gehandicapten begint om drie uur vóór De Perroen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer E. Wetzels, archeologisch projectleider van Gemeente Maastricht, telefoonnummer (043) 350 45 68.