Ministerie van Defensie


---


---

Maritiem weekend op Curaçao

28-03-2003

Hr.Ms. Pelikaan, het ondersteuningsschip van de Koninklijke Marine in het Caribisch gebied, vormt op vrijdag, zaterdag en zondag (28, 29 en 30 maart) het middelpunt van het Maritiem Weekend in Willemstad op Curaçao. Rond het vaartuig worden diverse activiteiten georganiseerd.

De Scheepsband van de Marinebasis Parera opent het Maritiem Weekend. Deze rockband treedt vrijdagavond vanaf 21.00 uur op nabij de Pelikaan. Op zaterdag en zondag houdt het schip open huis tussen 10.00 en 1700 uur. Hr.Ms. Pelikaan is sinds 12 jaar permanent gestationeerd op de Nederlandse Antillen en bezoekt regelmatig de verschillende eilanden in het kader van oefeningen. Het publiek krijgt nu gelegenheid nader kennis te maken met het schip en kan daarnaast een stukje meevaren met een Boston Whaler.

Gedurende het hele weekend worden aan boord diverse kinderactiviteiten georganiseerd door zowel de Koninklijke Marine als het Maritiem museum. Tevens zal de Stichting Barmhartige Samaritaan het publiek voorlichten over haar charitatieve doelstellingen.

Het Maritiem Museum verzorgt dit weekend rondvaarten vanaf de Handelskade en zal voor de gelegenheid zijn deuren het gehele weekend openen. Op zaterdag tussen 09.00 en 16.00 uur en op zondag tussen 10.30 en 16.00 uur.