Korps: Groningen, plaats: Diverse 30-03-2003
Persberichten Regiopolitie Groningen
Zondag 30 maart 2003

Winschoten: man aangehouden voor vernieling
Een 28-jarige inwoner van Winschoten is zaterdagavond in zijn woning aangehouden voor het vernielen van een raam van een kennis aan de Esdoornstraat in zijn woonplaats. Betrokkene was helemaal door het lint gegaan toen hij had gemerkt dat er spullen uit zijn woning waren verdwenen. Hij verdacht daar die kennis van. Omdat deze niet thuis was volstond hij met het ingooien van een raam waarna hij in zijn auto weer naar huis vertrok. Na het afleggen van een verklaring werd hij weer op vrije voeten gesteld.

Hoogezand: 17-jarige leent auto van ouders
Een 17-jarige jongen uit Sappemeer is zaterdagnacht door de politie aangehouden in de auto van zijn ouders. De politie was getipt over het feit, dat de jongen de auto van huis had meegepikt. Hij werd gesignaleerd op de Noorderstraat in zijn woonplaats. Bij het zien van de politieauto koos hij het hazenpad Na een korte achtervolging kon hij tot stoppen worden gedwongen Hij gaf toe dat hij zonder toestemming de auto had meegenomen De politie maakt proces-verbaal op.

Leek: lastige automobilist en passagier aangehouden Een 33-jarige inwoner van Smilde en 28-jarige passagier uit Smilde, zijn zaterdagavond bij de A7 bij Leek aangehouden toen ze met de politie op de vuist wilden gaan, nadat ze tot stoppen waren gedwongen. Ze reden over de A7 terwijl een politieauto achter hen aanreed. Deze constateerde dat de auto ruim 155 km/u reed. Omdat de snelheid van de achtervolgde auto werd opgevoerd werden andere eenheden in de buurt opgetrommeld die de auto bij de afrit bij Leek tot stilstand dwong. Bij deze staandehouding waren beiden enorm agressief. Ze wilden zoals gezegd met de politieagenten op de vuist en waren niet tot bedaren te brengen. Ze werden gepepperd waardoor ze na enige tijd enigszins rustiger werden. De 33-jarige man werd echter aan het politiebureau weer agressief en trapte daar een agent in zijn gezicht. Deze liep daardoor enkele kneuzingen op. Uiteindelijk, nadat de automobilist rustig was wilde hij meewerken aan een alcoholblaastest. Daarbij bleek dat hij ongeveer 1.1 promille alcohol ij zijn bloed had. Hij kreeg een rijverbod. De beide mannen zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Groningen: Stadjer alcomobilist rijdt door na botsing Een 66-jarige automobilist uit Groningen is zaterdagnacht in zijn woning aangehouden, nadat hij op de Van Schendelstraat met zijn auto een wegafzetting (geplaatst in verband met wegwerkzaamheden) aan gort had gereden en daarna doorreed. Een achter hem rijdende taxichauffeur had dit gezien en de man gevolgd. Bij de woning aangekomen bleek dat de man duidelijk onder invloed van alcohol was. Vervolgens werd de politie gewaarschuwd, die de man meenam naar het politiebureau. Daar bleek dat de Stadjer 1.8 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: jongen aangehouden voor mishandeling Een 20-jarige jongen uit Groningen is zaterdagnacht aangehouden voor het mishandelen van een 17-jarige stadsgenoot. Zonder duidelijke reden sloeg hij met een riem op de 17-jarige jongen in, waardoor deze gewond raakte aan zijn gezicht. Dit werd gezien door surveillerende agenten die de 20-jarige aanhielden en meenamen naar het politiebureau. Na een verklaring te hebben afgelegd werd hij weer op vrije voeten gesteld.

Groningen: tippelaarster bekeurd
Een 41-jarige vrouw is zaterdagavond op de Noorderhaven in Groningen bekeurd voor tippelen. Ze liep aldaar gedurende enige tijd heen en weer. Toen ze werd aangesproken door een automobilist, werd ze aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Omdat er nog enkele boetes voor haar openstonden, een bedrag van ruim 250 euro, werd ze ingesloten. Ze kon de boetes niet betalen en koos voor de vervangende hechtenis van vijf dagen.

Scheemda; rijbewijs ingevorderd voor te snel rijden Een 28-jarige inwoner van Tilburg moest zaterdagmiddag zijn rijbewijs inleveren nadat hij op de A7 bij Scheemda met een snelheid van ruim 170 km/u was geklokt. Ter plaatse mocht hij 120 km/u.

Delfzijl: bromfietser onder invloed
Een 18-jarige bromfietser uit Delfzijl is zaterdagnacht bekeurd voor het rijden onder invloed. De jongeman werd gecontroleerd op de Singel in zijn woonplaats. Hij bleek 1.2 promille alcohol in zijn bloed te hebben.

Musselkanaal: alcomobilist moet nog zitten
Een 24-jarige automobilist uit Stadskanaal was zaterdagavond goed de klos toen hij op alcohol werd gecontroleerd. Hij bleek te veel gedronken te hebben (1.1 promille). Bovendien had hij geen rijbewijs en was zijn auto niet verzekerd. Nader onderzoek in de signaleringen gaf aan, dat de man nog 72 dagen moest zitten in verband met een veroordeling. Hij werd in afwachting van de parketpolitie vastgezet in een politiecel.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900-8844 (lokaal tarief)