Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 30-03-2003 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, 06-51 40 19 52

Straatroof
ALMERE Een 50-jarige vrouw uit Almere is zaterdagnacht op de David Nivenweg beroofd van haar geld en waardepapieren. Volgens de verklaringen grepen twee nog onbekende verdachten de vrouw en beroofden haar van haar tassen. Van de verdachten ontbreekt ieder spoor. De politie onderzoekt de zaak.

Inbreker aangehouden
LELYSTAD De politie hield zaterdagnacht op de Fjord een 46-jarige man zonder vaste woon- of verblijfsplaats aan. Na een inbraakmelding bij een school op de Kustrif, ging de politie ter plaatse. Op aanwijzen van een getuige konden agenten de verdachte in de Fjord achterhalen. Deze is voor nader verhoor ingesloten.

Illegale vreemdelingen aangehouden
LELYSTAD De politie heeft zaterdagmiddag binnen de gemeente op verschillende plaatsen twee vreemdelingen uit India aangehouden voor illegaal verblijf in Nederland. Beiden zijn in vreemdelingenbewaring gesteld.

Aanhouding voor fietsdiefstal
EMMELOORD Surveillerende agenten grepen zaterdagnacht een 19-jarige man uit Emmeloord op De Deel in de kraag. Zij zagen de man een fiets bij het busstation wegnemen en hielden hem staande. De 19-jarige bekende tegenover de politie de fiets gestolen te hebben. De verdachte deed er vrijwillig afstand van. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Aanhouding voor alcohol
ALMERE Een 54-jarige automobilist uit Almere is zaterdagmiddag op de Schoolstraat aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Zijn promillage was 1,00. Op het bureau bleek hij ook nog een vonnis open te hebben staan; deze is hem betekend. De verdachte is met een proces-verbaal en een rijverbod van 4 uur heengezonden.

Aanhoudingen voor vals vervoerbewijs
ALMERE Een buschauffeur droeg zaterdagmiddag twee verdachten, een 19-jarige man en een 18-jarige vrouw uit Amsterdam, over aan de politie. De twee hadden valse vervoerbewijzen. Na verhoor op het politiebureau zijn beiden heengezonden. Tegen deze Amsterdammers is proces-verbaal opgemaakt.

Diefstal uit autos
LELYSTAD Bij de politie is zaterdag aangifte gedaan van zes diefstallen uit autos op de Plantage en Hofstede (een). In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn uit de voertuigen onder andere radio- en cdspelers ontvreemd. Ook cds zijn weggenomen. Laat dit soort zaken niet achter in de auto.

Horeca
URK Wederom controleerde de politie de sluitingstijden van de horeca. In tegenstelling tot de avond ervoor (een proces-verbaal), hielden zaterdag de uitgaansgelegenheden zich aan de geledende regels.

Brandstichting
LELYSTAD Op de Kamp zijn 9 jongeren bekeurd voor baldadigheid. Zij hadden een vuurtje gestookt in een slooppand op de Kamp.

Zwanen weggejaagd
EMMELOORD De politie kreeg zaterdagochtend verschillende meldingen over zwanen die de A6 wilden oversteken. Een motoragent joeg de beesten weg.