Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 30-03-2003 Persberichten districten stad Utrecht, 11.00 uur

Grote controle

UTRECHT Een grote, doorlopende controle in Utrecht, zaterdag overdag en s nachts, leverde zeventien aanhoudingen en zon 200 bekeuringen op. Overdag werden 85 bekeuringen geschreven, waarvan 17 voor parkeren, 16 voor het niet dragen van de gordel en 8 voor het niet dragen van de helm. Tijdens de controle werd en passant een winkeldiefstal opgemerkt, hetgeen resulteerde in een aanhouding. In de nacht van zaterdag op zondag werden zestien mensen aangehouden, waaronder vijf voor niet-meewerkende wildplassers, vier voor het niet voldoen aan bevel of vordering en twee voor valse naam. Een persoon bleek bij controle nog een straf tegoed te hebben en is ook aangehouden. Van de 110 nachtelijke bekeuringen waren 31 voor parkeren waar dat niet mag, 26 voor wildplassen, 22 voor rijden waar dat niet mag en 4 voor rijden over de busbaan.

Hennepkwekerij ontmanteld

UTRECHT De politie vond zaterdagmiddag rond 13.00 uur een hennepplantage in een woning aan de Goudesteinlaan. Er werden bijna 300 planten aangetroffen. De Remu constateerde diefstal van elektriciteit. De planten en accessoires zijn vernietigd. Er werden geen aanhoudingen verricht.

Man trapt agent

UTRECHT Zaterdagmorgen rond 04.45 uur werden drie mannen aangehouden die zich op verboden terrein, een garage aan de Rijnkade, verdacht gedroegen. Het zijn twee inwoners van Utrecht van 20 en 19 jaar en een inwoner van Groningen van 23 jaar.

Op het politiebureau trapte de 23-jarige een agent. In de daarop volgende vechtpartij gebruikte de agent pepperspray om de man onder controle te krijgen. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt, waarna hij het bureau mocht verlaten. De agent is voor controle naar het ziekenhuis gegaan.

De 23-jarige kwam rond 18.30 echter samen met een neef terug op het bureau om aangifte doen van mishandeling door de agent. Vanwege objectiviteit verwees men naar een ander politiebureau. Beide mannen werden vervolgens erg agressief. De neef (leeftijd en woonplaats onbekend) werd aangehouden. De 23-jarige werd het bureau uitgezet, de neef volgde een uur later.

Bedreiging

UTRECHT Nadat een winkeldief zaterdagavond tegen 19.30 uur een personeelslid van een winkel aan de Roelantdreef met een mes had bedreigd, werd hij door een groep mensen aangehouden. De man, een 27-jarige inwoner van Utrecht, bleek nog twee andere mensen met het mes te hebben bedreigd. De man is ingesloten; de politie heeft de zaak in onderzoek.