Politie Gelderland-Midden

Arnhem, man aangehouden na mogelijke brandstichting Publicatiedatum: 30-03-2003

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 32-jarige Arnhemmer aangehouden op verdenking van brandstichting in een auto op het Croydonplein in zijn woonplaats. Rond half twee 's nachts brak er brand uit in een geparkeerde auto op het Croydonplein, waarop de brandweer werd gewaarschuwd. Die trof vervolgens enkele sporen aan die duidden op een mogelijke brandstichting. Uit een voorlopig politieonderzoek op grond van ondermeer getuigenverklaringen kwam de identiteit van de 32-jarige Arnhemmer naar voren, die daarop in zijn woning werd aangehouden. De 51-jarige eigenaar van de auto deed aangifte. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem, man gewond bij eenzijdig ongeval
Publicatiedatum: 30-03-2003

Een 48-jarige Arnhemmer is zaterdagavond bij een eenzijdig verkeersongeval op het Lange water in zijn woonplaats gewond geraakt. Het slachtoffer raakte gewond en moest door de brandweer uit het wrak worden gehaald. Het ongeval ontstond even na elf uur, toen de Arnhemmer over het lange Water reed van de Velperweg richting IJssellaan. Daarbij raakte hij door onbekende oorzaak een verkeersheuvel, waarop hij de macht over het stuur verloor en tegen een trolleypaal botste, in de rondte sloeg met zijn voertuig en tegen een elektriciteitskast tot stilstand kwam. De politie vermoedt drankgebruik, waarop besloten werd om de man een bloedproef te laten ondergaan. De man is met diverse verwondingen overgebracht naar het Rijnstateziekenhuis. Zijn auto raakte bij het ongeval zwaar beschadigd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Doorwerth, aanhouding na huiselijk geweld
Publicatiedatum: 30-03-2003

Een 19-jarige inwoner van Doorwerth is zaterdagmiddag door de politie in zijn woonplaats aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn 47-jarige moeder, eveneens woonachtig in Doorwerth. Agenten waren rond half twee naar een woning in Doorwerth geroepen naar aanleiding van een huiselijk conflict. Bij aankomst troffen de agenten het 47-jarige slachtoffer gewond aan. Aanleiding tot de mishandeling zou een ruzie in de familiesfeer zijn, waarbij de verdachte zijn moeder verschillende klappen zou hebben gegeven. Het slachtoffer moest zich onder doktersbehandeling stellen. De 19-jarige verdachte werd nog in de woning aangetroffen en aangehouden. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem, jongeren aangehouden na inbraak
Publicatiedatum: 30-03-2003

De politie heeft zaterdagochtend drie Arnhemse jongeren aangehouden op de Zwanebloemlaan in Arnhem-Zuid. Het betreft drie jongens van 17, 20 en 21 jaar. Ze worden er van verdacht te hebben ingebroken bij een café aan het Jansplein, danwel van heling van goederen afkomstig bij die inbraak. De zaak kwam min of meer bij toeval aan het licht toen er zaterdagochtend bij de politie gemeld werd dat er een conflict gaande zou zijn in de omgeving van de Zwanebloemlaan. Toen agenten daar poolshoogte gingen nemen zagen zij een drietal jongeren wegrennen, maar die werden snel achterhaald. Zij bleken een opvallende hoeveelheid rookwaren bij zich te hebben. Over de herkomst daarvan bestond geen redelijke verklaring. Bovendien werd bijna tegelijkertijd gemeld dat er door een getuige, kort voor het aantreffen van de jongeren, was ontdekt dat er een inbraak had plaatsgevonden bij een café aan het Jansplein in Arnhem, waarbij ondermeer een sigarettenautomaat zou zijn opengebroken. Het verdachte drietal werd hierop aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---