Korps: Limburg-Zuid, plaats: Kerkrade 30-03-2003 Persberichten Politie Limbrug Zuid
Zondag 30 maart 2003 (Jos.K - 13.45 uur)

District Kerkrade

Kerkrade; vernieling
Dankzij de oplettendheid van een getuige kon de politie zondag 30 maart om 03.25 uur twee jongens (15 en 16 jaar) uit Kerkrade en Heerlen aanhouden. De jongens hadden de ruiten van een op de Kerkradersteenweg in Kerkrade staande abri ingegooid. Tegen hen werd proces-verbaal opgemaakt. Bureau HALT zal zich over hen ontfermen.

Landgraaf; caféhouders bekeurd
Zondag 30 maart werd proces-verbaal opgemaakt tegen twee uitbaters van cafés gelegen op de Baanstraat en de St. Pieterstraat in Landgraaf. Beiden hadden om 03.45 uur hun café nog open terwijl die om 03.00 uur gesloten hadden moeten zijn.

Landgraaf; dronken bestuurder
Rijdend over de Hoofdstraat in Landgraaf zag een politiepatrouille op zondag 30 maart om 04.30 uur een auto slingerend rijden. Omdat de politie vermoedde dat de bestuurder alcohol gedronken had, werd een stopteken gegeven. Toen de politie naar de auto liep, begonnen de inzittenden elkaar hevig te zoenen. Door op het raampje te kloppen, kon dit zoenen onderbroken worden. Twee travestieten keken vanuit de auto de agenten verwonderd aan en vroegen wat ze fout gedaan hadden. Toen de bestuurder gevraagd werd uit te stappen, ging dit moeizaam. Door een combinatie van een enge korte rok, schoenen met zeer hoge hakken en het gebruik van de nodige alcohol kon hij zich nauwelijks staande houden. De blaastest aan het bureau gaf een alcoholpromillage aan van 1,21. Na het opmaken van een proces-verbaal en het uitreiken van een rijverbod mocht het duidelijk verliefde stel weer vertrekken.
---

District Heerlen

Heerlen; politieauto`s geramd
Omdat de bestuurder van een Opel Vectra zich zaterdag 29 maart 15.05 uur op de Dr. Goossensstraat in Heerlen verdacht gedroeg, wilde de politie overgaan tot controle. Toen de auto stopte, parkeerde de politie een onopvallende politieauto voor en een tweede onopvallende auto achter de verdachte auto. Direct daarop liepen twee politieagenten naar de bestuurder toe. Toen de politie het portier opende, reed de bestuurder hard achteruit en ramde de politieauto. Daarna reed hij hard vooruit en ramde de tweede politieauto waarna de bestuurder kans zag via de autoweg richting Maastricht er vandoor te gaan. Tijdens de vlucht werd uit de auto nog een zakje met naar later bleek cocaïne en heroïne gegooid. De politie stelt een onderzoek in naar de verdachte. De beide politieauto`s liepen flinke deuken op. Persoonlijke ongelukken deden zich niet voor.

Merkelbeek; dronken snorfietser
Zaterdag 29 maart zag de politie om 17.45 uur over de Mgr. Mannenstraat in Merkelbeek een 62-jarige man uit die plaats op zijn snorfiets rijden. Omdat de man bij de politie bekend staat als iemand die vaker met alcohol op een voertuig bestuurt, werd hij gecontroleerd. Ook nu bleek hij weer een flinke slok op te hebben getuige de uitslag van de blaastest: 2,16 o/oo (ruim 4x meer dan het toegestane). In overleg met Justitie werd zijn snorfiets in beslag genomen.

---

District Sittard

Geleen; veroorzaker aanrijding aangehouden
Zaterdag 29 maart reed om 12.15 uur een 21-jarige autobestuurder uit Sittard over de Geleenbeeklaan in Geleen. Met hoge snelheid haalde hij diverse voor hem rijdende autobestuurders in en reed daarbij verschillende verkeersdrempels aan de linkerzijde voorbij. Gekomen bij het verkeersplein reed hij links, tegen het verkeer in, het plein op. Daarbij kwam hij frontaal in botsing met een tegemoetkomende auto die bestuurd werd door een 19-jarige man uit Geleen. Naast deze man zat zijn 41-jarige moeder. Door de aanrijding raakten beiden gewond en moesten met onbekend letsel worden overgebracht naar het ziekenhuis. De beide auto`s raakten zeer zwaar beschadigd en zijn total-loss. Gezien het onverantwoorde rijgedrag van de verdachte en de aanrijding die daardoor ontstond, werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. In overleg met Justitie werd zijn rijbewijs direct ingevorderd.

---

District Maastricht

Valkenburg; diefstal met geweld
Met een smoes wisten drie onbekende vrouwen zaterdag 29 maart om 14.00 uur de woning van een 89-jarige bewoonster aan het Berkelplein in Valkenburg binnen te komen. Toen op een gegeven moment twee vrouwen met een doek het zicht naar de derde vrouw ontnamen, vermoedde de bejaarde vrouw onraad en begon te schreeuwen. Daarbij werd ze bij haar keel gegrepen en stevig vastgepakt. Na enige tijd verlieten de drie vrouwen weer de woning. Ze bleken enkele honderden euro`s buit gemaakt te hebben. De vrouwen hadden een Zuid-Europees uiterlijk, waren ongeveer 1,55-1,60 mtr, droegen lange zwarte haren en lange gewaden. De politie wil mensen waarschuwen geen vreemden met een smoes in hun woningen toe te laten.

Maastricht; inbeslagname pitbulls
Zaterdag 29 maart zag de politie om 17.00 uur dat twee mannen (21 en 22 jaar) op een terrein aan de Maasboulevard in Maastricht twee pitbullachtige honden uitlieten. Omdat de eigenaren niet in het bezit waren van de voor dergelijke honden verplichte bescheiden, werden de dieren in opdracht van de Officier van Justitie in beslag genomen. In afwachting van zijn beslissing werden de honden elders ondergebracht.

Maastricht; rijden onder invloed

· Zondag 30 maart controleerde de politie om 01.45 uur op de Markt in Maastricht een 29-jarige bromfietsbestuurder uit die plaats. Omdat de man alcohol gedronken had, moest hij een blaastest ondergaan. Dit resulteerde in een alcoholpromillage van 1,79.

· Om 03.50 uur werd op de Roserije in Maastricht een 19-jarige fietser uit die plaats gecontroleerd. Ook hij had gedronken hetgeen het alcoholpromillage van 1,21 bewees.

· Om 05.25 uur werd een luid over de Voedingskanaalweg in Maastricht claxonerende 36-jarige autobestuurster uit Maastricht gecontroleerd. Ook deze vrouw bleek alcohol gedronken te hebben. De bij haar afgenomen blaastest gaf een promillage aan van 1,25. Tegen alle drie de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.