Politie Gelderland-Midden

Arnhem, op heterdaad betrapt
Publicatiedatum: 30-03-2003

De politie heeft zondagochtend op twee plaatsen in Arnhem een drietal dieven op heterdaad betrapt en aangehouden. Even na half zeven hoorde een passant verdacht gestommel vanuit de kelder van een woning aan de Wezenstraat en waarschuwde de politie. Toen surveillerende agenten poolshoogte kwamen nemen hoorden zij plotseling glasgerinkel. De getuige verklaarde dat de agenten via een aangrenzend pand eventueel naar binnen konden. Hiertoe moesten de agenten wel eerst zelf inbreken. Vervolgens werden er met behulp van een diensthond twee mannen van 18 en 21 jaar aangetroffen. Zij verklaarden echter in het pand te logeren. De agenten vertrouwden het verhaal echter niet. Toen zij het pand verder afzochten werd de bewoonster van het pand nog slapend aangetroffen. Zij verklaarde na door de agenten te zijn gewekt in het geheel geen logees te hebben, waarop het verdachte tweetal werd aangehouden. Beide verdachten zijn afkomstig uit Arnhem en zijn voor verder onderzoek ingesloten.
Op de Spoorwegstraat in Arnhem werd omstreeks negen uur een 28-jarige man uit het Duitse Neurenberg aangehouden als verdacht van inbraak in een auto. Buurtbewoners waarschuwden de politie nadat zij in een geparkeerde auto een man hadden zien liggen slapen. De agenten troffen de verdachte nog slapend in de auto aan. De auto bleek te zijn opengebroken. De verdachte werd aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---


---

Wageningen, ongehoorzame bromfietser aangehouden Publicatiedatum: 30-03-2003

Een 19-jarige Wageninger is vrijdagnacht door de politie op de Churchillweg in zijn woonplaats aangehouden. Surveillerende agenten zagen de man omstreeks half vier zonder helm op zijn bromfiets rijden en wilden hem bekeuren. Nadat hij tot staan was gebracht en te horen kreeg dat hij een bekeuring zou krijgen weigerde hij zijn naam op te geven en wilde zich aan de bekeuring onttrekken. Vervolgens gaf hij wel een naam op, maar de agenten vertrouwden dit niet. Hierop werd de man aangehouden. Later bleek dat hij inderdaad een valse naam had opgegeven. Bovendien bleek hij niet in het bezit van een bromfietscertificaat. Dat leverde hem uiteindelijk een drietal bekeuringen op, waarna de man naar huis mocht.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606