Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland




------ Persbericht -------


Politie Noord- en Oost-Gelderland
District Achterhoek

Persberichten van 30 maart 2003


Ruurlo - Verkeersongeval met letsel

Een 40-jarige automobilist uit Ruurlo is op 29 maart omstreeks 20.00 uur bij een eenzijdig verkeersongeval op de Groenloseweg gewond geraakt. De man reed op de parallelweg in een bocht naar rechts rechtdoor en kwam tegen een berg zand terecht. De man is met inwendig letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Winterswijk.


Gaanderen - Verdachten auto-inbraken aangehouden

Twee Doetinchemmers van 16 en 17 jaar zijn op 30 maart aangehouden op verdenking van auto-inbraken. Omstreeks 03.45 uur kwam bij de politie de melding binnen dat in de Hamminkstraat twee personen waren gezien die bij personenauto's aan het rommelen waren. Agenten die ter plaatse gingen zagen twee jongens die er van door gingen toen ze de agenten ontdekten. Na een korte achtervolging konden beide jongens worden aangehouden. Door één van de jongens werd onderweg een autoradio weggegooid. Het bleek dat de jongens van tenminste vier personenauto's de portieren hadden geforceerd. De twee Doetinchemmers zijn ingesloten voor nader verhoor.


Ruurlo - Woninginbraken

Tussen 29 maart 23.30 uur en 30 maart 07.30 uur is ingebroken in een woning aan de Loolaan. De daders kwamen binnen door een raam te forceren. De daders hebben de gehele benedenverdieping doorzocht en namen een bril weg. Uit de garage werden twee fietsen weggenomen.
Bij een inbraak in een woning aan de Koskampweg werd tussen 29 maart 23.45 uur en 30 maart 08.45 uur een portemonnee met geld en pasjes en een rijbewijs weggenomen. Ook werd een fiets weggenomen. Deze fiets werd later afgesloten aangetroffen bij het NS-station. De daders kwamen in de woning nadat ze het slot van de voordeur hadden geforceerd.






Einde berichten




Voor informatie:
Andrea Jansen, voorlichting politie Achterhoek, telefoon 06 - 23978827




---- --