Politie Zeeland



O-2084-2003 ALCOHOLCONTROLES


Tussen zaterdag 19.00 uur en zondag 03.00 uur werden in de gemeenten Reimerswaal, Tholen en Borsele, in samenwerking met de wijkteams van de politie, alcoholcontroles gehouden waarbij van 416 bestuurders een blaastest werd afgenomen.
Op de opritten van de A58 t.h.v. Rilland werd tussen 19.00 uur en 20.30 uur gecontroleerd. Hier kregen 2 bestuurders een proces-verbaal, van een 3e automobilist werd een bloedproef afgenomen.
Op de Grindweg/Nieuwe Postweg te Tholen werd gecontroleerd tussen 21.00 uur en 23.00 uur. Hier werd van 1 bestuurder het rijbewijs ingenomen en kreeg een 2e bestuurder een proces-verbaal.
Op Clara's Pad/Heinkenszandseweg te Heinkenszand werd gecontroleerd van middernacht tot 02.30 uur. Hier ontvingen 2 bestuurders een proces-verbaal.



W-2085-2003 MOTORRIJDER TEN VAL


Een 57-jarige motorrijder uit Naaldwijk (ZH) is zaterdagmiddag in Middelburg ten val gekomen.
De man haalde op de Leliendaalseweg een file auto's in toen t.h.v. de Schotelweg een automobilist wilde afslaan. De motorrijder moest hierdoor weer invoegen in de file waardoor hij sterk moest afremmen, de controle over zijn motor verloor en ten val kwam. De motor raakte hierbij beschadigd, de motorrijder raakte gewond (aard van verwondingen is niet bekend).



O-2086-2003 KOP/STAARTBOTSING


Op de Nieuwe Rijksweg te 's Heer Hendrikskinderen zijn zaterdagmiddag 2 personenauto's beschadigd bij een kop/staartbotsing.
Een 39-jarige automobiliste uit Heinkenszand kon niet meer op tijd stoppen toen de auto voor haar, bestuurd door een 76-jarige man uit Hellevoetsluis, afremde en botste achter op zijn auto. Beide bestuurders bleven ongedeerd.



O-2087-2003 GRAFFITY


In Tholen zijn zaterdagmiddag 4 jongens in de leeftijd van 14 t/m 16 jaar betrapt op het spuiten van graffity.
De jongens, 3 uit de gemeente Tholen en 1 uit de gemeente Bergen op Zoom, hadden op het skatersplein aan de Hoogaarsstraat grote delen van het troittoir ondergespoten alsmede ook een boom. De spuitbussen zijn in beslaggenomen, de jongens zullen worden doorgestuurd naar bureau Halt.